Košarka

Rasparane Mrežice, kraj za Harrisa

Igor Maračić • ponedjeljak, 16.03.2009.
Rasparane Mrežice, kraj za Harrisa
Foto: EPA

Težak poraz u zadnjoj sekundi na gostovanju kod Clippersa kao da nije bio dovoljan za Netse, koji su na vjerojatno duže vrijeme izgubili, uz Cartera, glavnu uzdanicu momčadi, Devina Harrisa...

"Riječima se to ne može opisati. Bilo je strašno." rekao je Hayes, koji je promašio dva slobodna bacanja pet sekundi prije kraja, pri vodstvu od dva razlike. Nakon toga uslijedila je Novakova (trice 7/11) ubojita trica sa sirenom, ujedno njegov 21. poen.

Niti najbolje ovosezonsko izdanje Vincea Cartera (41 koš, sedam skokova, šest asistencija, dvije uk. lopte), nije bilo dovoljno... "Ova (utakmica) boli više od ičega, jer smo imali vodstvo. Ali Novak je pogodio veliki šut", rekao je VC. Carter će morati preuzeti ulogu apsolutnog vođe i nastaviti sa igrama poput ove želi li svoje Netse odvesti u play off.

Harris, koji je ove godine prvi put nastupio na All Star utakmici, ima prosjeke od 22.7 koševa, sedam skokova i tri asistencije, a u pet utakmica u ožujku ostvario je double-double učinak. Devinu, petom izboru prve runde drafta 2004., Camby je na početku drugog poluvremena prilikom polaganja grubo ušao u putanju te je ovaj nezgodno pao i s bolnom grimasom ostao ležati na podu, što nije izgledalo nimalo lijepo. Uz pomoć suigrača, držeći se za rame, napustio je parket i nije se vraćao do kraja. Još se ne zna točna dijagnoza, no očekuje se izbivanje s terena neko vrijeme.

New Jersey Netsima (28-38), koji danas zaključuju nesretni road trip kod Nuggetsa, gubitkom Harrisa umanjene su šanse za nastup u Playoffu, a težak raspored utakmica također im ne ide na ruku. Carter, sreća, timski duh i volja, to je ono što im sada treba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!