Nogomet

Obrana koju vrijedi čekati

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 16.03.2009.
Obrana koju vrijedi čekati
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je nakon dugo vremena napokon ponovno odigrao sjajnu utakmicu ne samo u napadu, već i u obrani. Igor Bišćan i Robert Kovač sjajno su surađivali i naznačili su da bi Modri ponovno mogli imati najbolju obranu u 1. HNL...

Najbolja momčad 22. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Danijel Subašić (Hajduk) – Splićani u Vinkovcima nisu uspjeli nastaviti svoj pobjednički niz, no vratar je nedvojbeno bio najjača karika u utakmici protiv Cibalije. Subašić je u nekoliko navrata fantastičnim reakcijama obranio svoju mrežu, a kod primljenog pogotka iz slobodnog udarca je mogao malo toga učiniti.

Obrana

Renato Pilipović (Croatia Sesvete) - Kapetanski je odradio posao u obrani sesvetskog prvoligaša i najzaslužniji je za loš učinak Bojana Vručine na terenu stadiona u Kranjčevićevoj. Rijetko mu je dao da dođe do zraka, a silom prilika u nekoliko je navrata morao organizirati napade Croatije, što mu je točnim dugim loptama i polazilo za rukom.

Igor Bišćan (Dinamo) – Modri stoperski par Bišćan – Kovač napokon je odigrao utakmicu na razini kakva se od njih i očekuje. Bišćan je protiv Šibenika bio jednostavno neprelazan, bez ijedne greške. Jurčić ih je opravdano nakon utakmice pohvalio, a ukoliko ovako nastave Dinamo bi ponovno mogao imati najnepropusniju obranu.

Ivo Smoje (Osijek) – Kapetan Osijeka nastavlja s iznimno dobrim igrama ove sezone, a u relativno nezanimljivoj utakmici u Zaprešiću osim što je uspješno obavio sve svoje zadatke u obrani, stigao je postignuti i pobjedonosni pogodak.

Elvis Kokalović (Slaven Belupo) - Pravodoban u intervencijama i neprelazna prepreka za visoke i snažne napadače Croatije iz Sesveta. Kokalović je bio izvrstan u postavljanju, oduzimao im je lopte i na zemlji i u zraku, a stigao je - iako neuspješno - zaprijetiti i protivničkom vrataru.

Tarik Cerić (Rijeka) – Rijeci je i ovog puta tri boda uspio donijeti pogodak koji je postigao obrambeni branič, a Cerić se već praktički specijalizirao za rješavanje utakmice u sudačkom produžetku. U nekoliko je navrata svojim sjajnim reakcijama onemogućio primanje pogotka, a malo prije kraja pogotkom je Rijeci osigurao tri boda.

Veza

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – U Maksimiru se nastavlja sjajni niz defenzivnih veznih igrača, a Vrdoljak je najboljem putu da postane jedan od najboljih igrača Dinama. U posljednje vrijeme igra sjajno, a ništa drukčije nije bilo ni protiv Šibenika. Vrdoljak je bio ovog puta puno ofenzivniji nego inače i odradio je to odlično. Sjajno prošao za prvi gol i namjestio Sivonjiću, a onda i sam zabio gol.

Tomislav Pavličić (Cibalia) – 25-godišnji veznjak Cibalije vjerojatno će datum 15. ožujka 2009. godine pamtiti do kraja života. Osim što se ne zabija svaki dan onakav pogodak iz slobodnog udarca, gol je posebno vrijedan i zbog toga što se radilo o samoj završnici utakmice, a na drugoj strani je stajao i Hajduk. Pavličić je osim osiguravanja boda za domaćina još u nekoliko navrata iznimno opasno prijetio Hajdukovim vratima.

Hrvoje Štrok (Rijeka) – Prvi razigravač Rijeke Anas Sharbini bio je prilično nevidljiv i u dvoboju s Varteksom, ali Rubčića je ovog puta spasio ponovno oraspoloženi Hrvoje Štrok. Svojom igrom držao je Rijeku u određenom dijelu utakmice, a vrijedna pažnje je i njegov vrlo lijepo pogodak s linije šesnaesterca.

Napad

Ilija Sivonjić (Dinamo) – Kruno Jurčić nedvojbeno voli agresivne napadače, a Sivonjić je upravo to. Pokazao je to i u dvoboju sa Šibenikom kad je bio stalna prijetnja protivničkim vratima, a iznimno dobru igru okrunio je jednim pogotkom i jednom asistencijom te je zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice.

Edin Šaranović (Zadar) – Zagreb je uspio povesti na gostovanju u Stanovima, ali do pobjede ipak nisu stigli ponajviše zahvaljujući iznimno raspoloženom Edinu Šaranoviću koji je zabio za izjednačenje, a kasnije je i sjajno nabacio loptu nakon čega je Terkeš postigao pobjedonosni pogodak.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!