Rukomet

Kometal izgubio nakon 17 godina

Matej Milanović • utorak, 17.03.2009.
Kometal izgubio nakon 17 godina

Rukometašice Gjorče Petrova iz Skopja, osvajačice Lige Prvakinja u sezoni 2001/02 pod imenom Kometal, punih 17 godina nisu gubile susret u domaćem prvenstvu. Kraj nevjerojatne serije igračice Gjorče Petrova doživjele su u Kičevu…

Ženski rukometni klub Kometal Gjorče Petrov bio je pred sedam godina na vrhu Europe. Tri sezone poslije igrale su u finalu. Od tada je počela silazna putanja daleko najmoćnijeg makedonskog kluba, barem što se Europskih natjecanja tiče. U domaćim okvirima Gjorče Petrov je i dalje bio nedodirljiv.

Prve naznake da su pred klubom teška vremena došle su na početku sezone, kada se Trifun Kostovski, makedonski tajkun, povukao sa mjesta predsjednika kluba i najavio da će prekinuti sponzoriranje kluba, koje se od tada više ne zove Kometal već samo Gjorče Petrov.

Najvažnije igračice su napustile klub, a u momčadi igraju uglavnom mlade i neiskusne rukometašice. No vjerojatno nitko od njih nije očekivao da će se upravo njima dogoditi povijesni poraz. Nakon 17 godina klub iz glavnog makedonskog grada po prvi je puta izgubio u nacionalnom prvenstvu.

Slavni makedonski klub nije nikad prije izgubio utakmicu u prvenstvu, a čak 15 godina prošlo je od zadnjeg poraza sa makedonskom momčadi. Protiv tadašnjeg Kometala slavile su rukometašice Vardara u polufinalu Kupa. Vardaru se sada u povijesti makedonskog ženskog rukometa priključuje Kičevo koje je uspjelo privesti kraju gotovo nevjerojatnu seriju Gjorče Petrova.

U 43. minuti Kičevo je vodilo 24:20. No, deset minuta kasnije Gjorče Petrov stiže na 24:24 i vjerojatno su svi u dvorani mislili da će stvari otići po već znanom scenariju. Ipak neprisustvo najiskusnijih igračica gošći zbog ozljeda, pokazalo se ključnim u napetoj završnici u kojoj je Kičevo pobijedilo 28:27.

Igračice i navijači velikog kluba iz Skopja, nadat će se da je to samo jedan mali krivi korak, a ne početak mračnog razdoblja najslavnijeg makedonskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!