Automoto

Team Gresini spreman za novu sezonu

Matej Milanović • četvrtak, 19.03.2009.
Team Gresini spreman za novu sezonu

Fausto Gresini, bivši svjetski prvak u klasi 125, krenut će u svoju 13. sezonu kao generalni menadžer jednog motociklističkog tima, za kormilom satelitske momčadi Honde u kojoj će voziti Elias i De Angelis od kojih se očekuje iskorak u ovoj sezoni i pokoje iznenađenje…

U Milanu su predstavljeni motori kojima će San Carlo Honda Gresini Team, satelitska momčad japanskog giganta, krenuti u sezonu. Uz motore predstavljeni su i ovogodišnji vozači, 26-godišnji Španjolac Toni Elias i godinu dana mlađi Alex De Angelis iz San Marina.

Fausto Gresini poznato je ime u svijetu motociklizma, kao vozač osvojio je jednu svjetsku titulu u klasi do 125 kubičnih centimetara, a otkad je vođa timova najveći su mu uspjesi sezone u kojima je za njega na Ducatijevom motoru vozio Sete Gibernau i borio se za titulu svjetskog prvaka protiv Valentina Rossija.

Gresini je upozorio sve svoje suparnike da on i njegovi momci ove sezone misle ozbiljno: "U 13 godina otkako sam team manager u motociklizmu nikada nisam igrao sporednu ulogu. U 2009. godini imat ćemo potencijalnog pobjednika kao što je Elias na službenoj Hondi i mladog talenta kao što je De Angelis."

Gresini je potom još jednom potvrdio velike ambicije svoga teama i naglasio da nema brige oko svojih vozača: "Ovo je važna sezona za San Carlo Honda Gresini momčad, sezona koja obećava biti uzbudljiva i kompetitivna i u kojoj smo spremni igrati glavne uloge. Čvrsto vjerujem u potencijal svojih vozača."

Dvojica vozača međutim neće voziti na istim motorima. Španjolac će voziti službenu Hondu RC212V, dok će se vozač iz San Marina morati zadovoljiti sa starijom verzijom, Hondom RC211V. De Angelis također neće moći računati na sve najnovije materijale koje Honda daje svojim službenim vozačima.

Toni Elias će ove sezone po peti puta nastupiti u najelitnijoj motociklističkoj klasi. Španjolac koji je više puta u toku karijere pokazivao veliki potencijal do danas ga još nije u potpunosti potvrdio. Iako se nekoliko puta borio za titulu u nižim klasama, uvijek je ostajao kratak. Otkad je došao u MotoGP još nije ostvario prave rezultate.

Španjolac vjeruje da će ova sezona napokon biti prava i nagovješćuje borbu za najviše pozicije: „Biti će ovo teška i uzbudljiva sezona. Raditi ponovno sa Gresinijem i vratiti se Hondi je za mene velika motivacija. Moći ču računati na praktički službeni motor koji ima veliki potencijal. Želim se ugurati u borbu za vrh."

Alex De Angelis također nije nikad osvojio titulu, niti u nižim klasama. No, često se borio za visoka mjesta iako je do sada ostvario samo jednu pobjedu, 2006. godine u Valenciji. Kao što i sam kaže potrebno je da pokaže veći kontinuitet: "Prošle godine napravio sam nekoliko dobrih stvari i nekoliko loših.Par puta mi je postolje izmaklo za dlaku, ove godine nadam se da neće. Prvi signali motora obećavajući su. Što se mene tiče moram imati veći kontinuitet."

De Angelis prošle sezone čak pet puta nije okončao utrku, što je i Gresini naglasio: "2008. nekoliko je puta završio na zemlji jer je htio pokazati da je na nivou drugih vozača." 25-godišnjak će se sigurno nadati da može ponoviti Caseyja Stonera. Australcu su naime dugo prigovarali da previše pada, po čemu je čak prozvan Rolling Stoner, no u prvoj sezoni koju je odvozio u kontinuitetu osvojio je titulu prvaka. Može li De Angelis njegovim stopama pokazat će nova sezona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!