Automoto

Dovizioso se nada uspjehu, Pedrosa oporavku

Matej Milanović • četvrtak, 19.03.2009.
Dovizioso se nada uspjehu, Pedrosa oporavku

Repsol Honda je u Madridu predstavila svoji ovogodišnji motor i vozače na kojima će biti da iz njega izvuku maksimum. Cilj postavljen pred Doviziosa i Pedrosu je, kao i uvijek za vozače ove momčadi, osvajanje titule svjetskog prvaka…

Repsol Honda, jedna od najpoznatijih, ako ne najpoznatija momčad u svijetu motociklizma predstavila se u Madridu. Zvijezda večeri trebao je biti Daniel Pedrosa, koji je bio i glavni razlog predstavljanja u Španjolskoj.

No, budući da se mladi talent još liječi od ozljede koju je zaradio na testovima u Kataru, samo se kratko javio u videokonferenciji, a u zvijezdu večeri prometnuo se Talijan Andrea Dovizioso.

Vozači Repsol Honde u ovoj će sezoni voziti Hondu RC212V, najnoviju verziju motora japanske kuće. Obzirom da se radi o službenoj Hondinoj momčadi, Dovizioso i Pedrosa moći će računati na sve dodatke koje Honda bude razvila u toku sezone.

Andrea Dovizioso prvo je naglasio da je iznimno sretan što može voziti za ovu proslavljenu momčad, i naveo je dvojicu legendi motociklizma koji su zajedno za ovu momčad u najelitnijem razredu motociklizma osvojili čak osam titula prvaka svijeta: "Euforičan sam, jer je veliko zadovoljstvo biti u momčadi kao što je ova, za koju su nastupali velikani poput Micka Doohana i Valentina Rossija."

Dovizioso je potom još jednom dao do znanja da je zadovoljan odabirom momčadi i da iako možda nije među uskim favoritima želi ući u bitku za naslov: "Ovo je momčad u kojoj se može jako dobro raditi. Osim toga, u konstantnom smo razvoju, i na kraju cilj svakog vozača je borba za prvenstvo."

Talijan koji je 2004. slavio u kategoriji do 125 kubičnih centimetara, već je prošle sezone vozio za Hondu, no tada je bio u satelitskoj momčadi na neslužbenom motoru. Ponudio je svoje viđenje sadašnjeg stanja motora, kojim je puno zadovoljniji nego prošle godine, no svjestan je da još puno treba raditi: "Ima puno više konjskih snaga i puno je pouzdaniji na prednjem dijelu od motora kojeg sam vozio prošle godine. Ipak imamo problema sa zadnjim dijelom budući da ne uspijevamo dobiti sav pogon koji nam je potreban."

Dovizioso je zatim malo realnije sagledao mogućnosti da on ili njegov timski kolega osvoje titulu, odnosno uđu u borbu za titulu od samog početka prvenstva: "Trenutačno su i Casey Stoner i Valentino Rossi korak ispred nas, no uvjeren sam da ćemo se uspjet boriti sa njima, iako sada kao sada nismo dovoljno brzi da bi mogli odmah razmišljati o prvenstvu."

Daniel Pedrosa, veliki španjolski talent, 2004. i 2005. osvajao je titulu prvaka u kategoriji do 250 kubičnih centimetara, a ovo će mu biti četvrta sezona da vozi MotoGP. Pedrosa je dosada redom završavao na 5., na 2. i na 3. mjestu u ukupnom poretku i ove sezone španjolska javnost od njega očekuje konačno osvajanje titule prvaka Svijeta.

Pedrosa se ispričao svima što nije bio prisutan na predstavljanju momčadi, no u ovom mu je trenutku daleko najvažnije pokušati se oporaviti do prve utrke koja će biti 12. travnja u Kataru. Španjolac je naglasio da nije siguran u kakvom će stanju biti do tada: "Iskreno, ne znam kako ću se osjećati kada dođe utrka. Moram pričekati da vidim kako ću se oporavljati idućih dana kako bih znao u kakvom ću stanju dočekati taj trenutak."

Dovizioso i Pedrosa ne kreću u sezonu kao izraziti favoriti, no uz punu podršku japanske momčadi i uz malo sportske sreće mogli bi zakomplicirati borbu za svjetsku titulu između Caseyja Stonera i Valentina Rossija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!