Nogomet

Kerić oduševljava

Vid Horvat • petak, 20.03.2009.
Kerić oduševljava
Foto: Davor Sajko

Mladi Vinkovčanin skreće sve više pozornosti na sebe, a zanimanja za njega rastu iz kola u kolo pa tako svoj dolazak na sljedeću prvenstvenu utakmicu najavljuju skauti Atletico Madrida..

Andrej Kerić je još nedavno odlazio iz HNL-a u nepoznato i ostalo je pitanje može li mladi hrvatski nogometaš uspjeti u Europi kada to nije pošlo za rukom mnogo talentiranijim igračima od njega. Za sada plijeni punu pozornost u tekućoj sezoni i nastavi li ovako mogao bi postati prvi strijelac češke nogometne lige.

Ovaj 23-godišnjak igra drugu sezonu u Slovanu iz Libereca i trenutno s deset pogodaka iz 20 prvenstvenih utakmica dijeli drugu poziciju na ljestvici ligaških strijelaca. Početak sezone nije bio tako briljantan, prvo je odrađivao suspenziju od dvije utakmice zbog crvenog kartona, da bi zatim u dvije utakmice zabio četiri pogotka.

Dobre igre hrvatskog napadača koji je svoju karijeru započeo u vinkovačkoj Cibaliji mogle bi biti okrunjene transferom na kraju sezone. Naime, na sljedećoj će ga prvenstvenoj utakmici protiv praškog Bohemiansa gledati skauti madridskog Atletica. Bude li igrao kao prošlog vikenda kada je zabio hat-trick na gostovanju kod Zlina u remiju 3:3 i ne sumnjamo da će promijeniti nogometnu sredinu u bližoj budućnosti.

Sigurno ovakav način rada i pristup kakav ima hrvatski nogometaš neće dugo ostaviti ravnodušnim ni izbornika Slavena Bilića. Kerić se također nada da će to vrijeme doći. "To su snovi, a realnost je nešto drugo. Mislim da će mi za to ipak trebati dobre igre u nekom većem klubu", rekao je donedavni mladi hrvatski reprezentativac.

"Osjećam se ovdje ugodno. Nemam nikakvih briga. Plaća, kakva god bila, dolazi mi redovito. Primjetno je da sam strahovito napredovao s obzirom na igre kakve sam pružao u Hrvatskoj. Ovdje se ipak radi ozbiljnije. Drago mi je da se sve vrti pozitivno. Drago mi je što nisam otišao i nestao", zaključio je Vinkovčanin.

Hrvatski nogometaš dobar je primjer da se vani u manjem klubu može uspjeti zalaganjem i radom, no istovremeno šteta da takav igrač ne trči hrvatskim travnjacima. Njegov Slovan ove godine odlično gura u prvenstvu, te se trenutačno nalazi na drugom mjestu sa četiri boda zaostatka za drugoplasiranom Spartom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!