Vodeni sportovi

U Crnici se piše povijest

Ivana Jurica • petak, 20.03.2009.
U Crnici se piše povijest
Foto: Martina Japundžić

Svi putevi u subotu poslijepodne u Šibeniku vodit će u samo jednom pravcu, na bazen u Crnici gdje će domaći vaterpolisti igrati najveću utakmicu u dosadašnjoj povijesti kluba. Šibenčani u izravnom dvoboju s crnogorskim Primorcem odlučuju o drugom četvrtfinalistu Eurolige iz skupine C...

Niti najveći optimisti na početku sezone u koju su Šibenčani ušli s gotovo potpuno novom momčadi (ostala su tek trojica igrača iz prošle sezone) nisu mogli očekivati ovakve rezultate. "Mislim da smo mi svoje već napravili plasmanom u Euroligu. Svo ovo što smo u prilici još napraviti bio bi samo 'šlag na tortu'. Spremni smo za tu utakmicu, očekujemo je s velikim nestrpljenjem. Biti među osam u Europi je stvarno povijesni podvig. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo", kaže jedan od "starosjedilaca" u Crnici Andrija Španja.

Njegov suigrač, Zagrepčanin u redovima Šibenčana, Hrvoje Brlečić, također smatra da je ono što je do sada ostvareno velik rezultat, kako za Šibenik, tako i za hrvatski klupski vaterpolo u cjelini: "Velika je to stvar i za hrvatski vaterpolo, ali ponajprije za nas same. Mi smo vjerovali u sebe od samog početka. Prošli smo prvi krug, rekli su, a dobro, to je prvi krug. Prošli smo drugi, rekli su, tu su, a sad imamo priliku plasirati se među osam najboljih u Europi. Spremni smo svi, od prvog do zadnjeg. Ne smijemo to olako shvatiti, ali ni stavljati sebi imperativ. Mi smo već puno napravili ove sezone, ali na ovome nećemo stati. Idemo dalje."

Tri su se puta Šibenčani sastali s Primorcem ove sezone. U oba susreta Jadranske lige Kotorani su bili bolji (9:8, 11:5) a slavili su i u Euroligi (13:6). No, subotnja odlučujuća utakmica, prema Brlečićevim riječima, bit će sasvim drugačija: "Ovo je potpuno drugačija utakmica. Mislim da oni nisu svjesni što ih ovdje očekuje. Dva smo puta do sada bili kod njih, igrali smo u užarenoj atmosferi, dok utakmica u Crnici u regionalnoj ligi nije bila od velikog značaja. Uz publiku, koja će biti naš sedmi igrač, pokazat ćemo im gdje su došli."

U odnosu na ranije utakmice Primorac je ostao bez nominalno najboljeg igrača Mlađana Janovića, ali to ih je dodatno homogeniziralo. Španja tvrdi kako to nije hendikep za goste: "Bez Janovića njihova je igra poprimila kolektivni duh tako da je za njih možda čak i prednost što su ostali bez njega. To je na neki način dvosjekli mač, jer se ne smije misliti da su s time što su ostali bez Janovića oslabljeni. To sigurno nije tako."

Šibenčani su dobro analizirali igru Kotorana. Proučili su sve prednosti i nedostatke Crnogoraca i uvjereni su kako se mogu nositi s njima. Tijekom tjedna određenih zdravstvenih problema imali su vratar Merill Moses (grlo) i Slavko Letica (rame), ali i jedan i drugi trebali bi biti u sastavu. Jer riječ je o utakmici koja se ne propušta.

Ulaznice za ovaj povijesni susret u prodaji su još od početka tjedna i sigurno je da će sve biti prodane. Bazen će biti pretijesan da primi sve one koji bi uživo željeli pogledati utakmicu. Vrućoj atmosferi dodatno će pridonijeti i šibenska narodna glazba, a za što bolju atmosferu pobrinuli su se i u vodstvu šibenskog kluba koji će i ovog puta svim navijačima na ulazu dijeliti navijačke rekvizite.

6. kolo Eurolige, skupina C: Šibenik NCP – Primorac Kotor, 18 h

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Brescia8:13Olympiakos
Solaris7:17Primorac Kotor
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Brescia8:13Olympiakos
Solaris7:17Primorac Kotor
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!