Ostali sportovi

Radnić slavio, Slovenac provocirao publiku

HINA, Maja Giljanović • nedjelja, 22.03.2009.
Radnić slavio, Slovenac provocirao publiku
Foto: Bruno Karadža

Gotovo 10.000 gledatelja svjedočilo je borilačkom spektaklu na najvišoj mogućoj razini u splitskoj Spaladium Areni. Splitski je "Pit-Bull" organizacijski napravio sjajan posao, a ni borci nisu ostali dužni...

Od 18 borbi - što K-1, što K-1 Maxa, što ultimatea, juniora, ali i boksačica - najveću je pažnju privukla borba za naslov na K-1 Max turniru.

"Pit-Bullov" je Frane Radnić u kvalifikacijama izbacio Slovenca Vorkapiča, a protivnika je doznao u sljedećoj borbi. U šlageru dotadašnjeg programa Duba Barradas je (u ekstra-rundi 3:0) izbacio Francuza Tounkara.

U finalu je, međutim, Portugalac izvukao kraći kraj te je nakon ekstra-runde pobjednikom turnira proglašen Splićanin Radnić (3:0). Nakon pobjede koju je publika Spaladium Areni pozdravila bučnim navijanjem, Radnić je rekao da mu je ovo najdraži trenutak u karijeri. "Na završnom turniru u Pragu također ću ići na pobjedu jer mi se na taj način otvaraju vrata za nastup najboljih svjetskih K-1 boraca u Japanu", kazao je Radnić.

Jedan od najboljih K-1 boraca svih vremena Stefan Leko i drugi je put u svom drugom posjetu Splitu izgubio. 34-godišnjeg Nijemca koji korijene vuče iz Hercegovine nakon Magomedova 2007. dobio je i Raul Catinas. Leku je Rumunj u skladu s reputacijom koja ga prati nokautirao odmah u prvoj rundi.

Krasne uspomene otprije dvije godine u Split su ponovno privukle Jamesa Phillipsa. Nijemac (rođen u SAD-u koji, međutim, engleski samo natuca) u kvalifikacijama K-1 je izbacio Davida Duncradea tehničkim nokautom u trećoj rundi, a u finalu je slavio (3:0) protiv Austrijanca Patricka Bergera koji je u kvalifikacijama bio bolji od našeg Gordana Jukića.

Ovaj kvalifikacijski turnir održan je u sklopu tradicionalne devete po redu priredbe "Obračun u ringu" na kojoj su nastupila 32 K-1 i Ultimat Fight borca iz 13 zemalja među kojima je bilo i međunarodno afirmiranih boraca.

Borbe koje nisu bile dio kvalifikacijskog K-1 turnira, kako je objašnjeno, vrednovane su kao borbe za prestiž, a cijela ova manifestacija borilačkih sportova u Spaladium areni trajala je dulje od šest sati.

U slobodnoj borbi hrvatski borac Igor Pokrajac (sparing partner Mirka Filipovića) tehničkim je nokautom pobijedio Roderika Jambora iz Slovačke, a Stipe Bekavac je klasičnim nokautom pobijedio Bugarina Ivana Dimitrova zahvaljujući razornom high-kicku nakon nepune minute i pol borbe.

Hrvatski boksač Marko Tomasović je u K-1 borbi tehničkim nokautom pobijedio Milana Dalešića iz Srbije, dok je Marko Deša nokautom pobjedio Slovenca Dejana Tavčara. Rumunjski K-1 borac Barbu Mihil bio je odlukom sudaca bolji od Walida Haddada iz Alžira. U K-1 meču dvojice hrvatskih boraca Agrona Pretenija i Tonija Milanovića pobijedio je Preteni.

Luka Tomić iz Hrvatske je u K-1 borbi pobijedio Marija Markovića iz BiH, a Domagoj Ostojić (Hrvatska) pobijedio je Rumunja Miharta Golescua.

Slovenac Rok Štrucl je u K-1 borbi pobjedu nokautom nad hrvatskim borcem Damirom Tovarovićem proslavio euforično uzdigavši ruke i skočivši na konopce ringa što je izazvalo bučan zvižduk publike. Nezadovoljni načinom na koji Slovenac proslavlja svoju pobjedu nekoliko je navijača bacilo limenke u njegovom smjeru, ali ga nijedna nije pogodila. Iz ringa su ga odveli zaštitari, nakon čega se atmosfera u dvorani smirila.

U sklopu ove priredebe, koju je organizirao splitski centar borilačkih sportova, upriličene su i dvije ženske K-1 borbe u kojima su slavile Hrvatice. Željana Piteša pobijedila je Austrijanku Evu Woreberger, a Nives Radić bila je bolja od Edite Lešnik (BiH).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!