Nogomet

Mandžukić otpao za Andoru

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 23.03.2009.
Mandžukić otpao za Andoru
Foto: Kristijan Komarica

Mario Mandžukić otpao je za reprezentativnu akciju Andora. Dinamov napadač na reprezentativno okupljanje došao je s ozljedom gležnja, a magnetska rezonanca danas je pokazala da mora na odmor...

Mladen Petrić ozlijeđen, Ivica Olić bolestan, Eduardo da Silva još nedovoljno spreman za 90 minuta. A danas je Slaven Bilić ostao i bez Marija Mandžukića.

Srećom, pred našom reprezentacijom je Andora, jer da je u pitanju neki zahtjevniji protivnik, u Bilićevom stožeru oglasilo bi se zvono za uzbunu. Jedina dva zdrava i potpuno spremna napadača za gostovanje u Andori 1. travnja su Ivan Klasnić i Nikola Kalinić.

Ipak, Olić bi se trebao oporaviti u narednih 10 dana, a i Eduardo će u reprezentativnom ambijentu ubrzati svoj oporavak. Stoga stožer neće slati dodatne pozivnice, jer Andora ipak ne izaziva toliko respekta da bi Bilić i društvo morali zaigrati "bez rizika".

Koga je Bilić mogao zvati? Eventualno Igora Budana iz Palerma, Matu Bilića iz Sporting Gijona, Bojana Vručinu iz Slaven Belupa, no znajući za izbornikov stav o "teškom ulasku i teškom izlasku" iz reprezentacije, izostanak novih poziva posve je očekivan. Ajaxovog Darija Cvitanića sve se rjeđe i spominje, jer Argentinac hrvatskih korijena nije, a vjerojatno i neće dobiti odobrenje od Fife da postane "čistokrvni Hrvat".

K tome, ima Hrvatska dovoljno napadačkog arsenala i u veznoj liniji. Po potrebi polušpicu mogu glumiti Ivan Rakitić ili Niko Kranjčar. No, vjerojatno će ipak u napad na andorske stopere 1. travnja krenuti Ivica Olić i Eduardo da Silva.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!