Nogomet

Momčad kola: Golovi za rastanak

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 23.03.2009.
Momčad kola: Golovi za rastanak
Foto: Martina Japundžić

Ermin Zec uspio je Interu zabiti tri puta te tako postići svoj prvi hat-trick otkako je stigao u Šibenik, no za Funcute to možda i nije tako dobra vijest. Zahvaljujući pridruživanju Kaliniću i Vručini na ljestvici najboljih strijelaca, Zec na sebe privlači sve više pažnje i malo tko očekuje da na Šubićevcu zaigra i iduće sezone...

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Iznenađenje kola nedvojbeno su priredili nogometaši Osijeka koji su prilikom gostovanja u Maksimiru uspjeli ono što malo tko može – izdržati svih 90 minuta bez primljenog pogotka. Zasluge za to najvećim dijelom moraju biti upućene vrataru Skenderu koji je još jednom zahvaljujući nekoliko vrlo dobrih reakcija pokazao zašto ga se smatra (po)najboljim vratarom u HNL-u.

Obrana

Domagoj Vida (Osijek) – Kandidata za momčad kola iz obrane Osijeka bilo je nekoliko, no možda je malo bolji od svih ostalih ipak bio Domagoj Vida koji je i ovog puta odigrao iznimno aktivno i srčano. Mnogo kilometara je Vida pretrčao, mnogo lopti spasio, mnogo pokušaja Modrih zaustavio, ali i očistio jednu loptu s gol linije.

Boris Pandža (Hajduk) – Stasiti bosansko-hercegovački branič teško da je očekivao da će mu se u Poljudu skandirati, ali publika je prepoznala njegovu požrtvovnost i agresivnost. Bio je pravovremen u gotovo svim dvobojima protiv Zagreba, čak se i zaigrao u nekim situacijama pa ga je lopta "ponijela", no njegova konstantnost zaslužila je mjesto u momčadi kola.

Bruno Šiklić (Zadar) – Nogometaši Zadra nastavljaju s realizacijom plana o bijegu s dna na najbolji mogući način. Nekad ogroman zaostatak sad se sveo na tek jedan bod od desete pozicije. U Varteksu su se ponajviše posvetili obrani, a u takvoj utakmici može se istaknuti nastup Šiklića, pored kojeg Varteksove lopte najčešće nisu prolazile.

Carlos (Varteks) – Branič koji u Dinamu malo koju utakmicu može pamtiti po svojem dobrom nastupu u Varaždinu i dalje igra iznimno dobro. Dinamov "višak" Varteksov je dobitak, pokazalo se to još jednom u nedjelju protiv Zadra. Brazilac odlično koristi svoje minute u plavom varaždinskom dresu i osim svojih obrambenih zadataka odličnom i okretnom igrom mnogo puta pomaže i u napadu. Igrač je kakvog bi u Varaždinu trebali više. Konkretno je sa Zadrom bio najbolji pojedinac u domaćim redovima.

Ante Šerić (Hajduk) - Šerić je odigrao najbolju utakmicu od povratka u Hajduk. Pravovremen, agresivan, probojan, bio je najbolji igrač lošeg Hajduka protiv Zagreba. Zatvorio je puno rupa i pokrenuo puno napada Hajduka po lijevom boku te će definitivno biti veliko pojačanje nastavi li u takvom ritmu.

Veza

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – Sjajne igre Dinamovog defenzivnog veznjaka više nisu nikakva novost i gotovo da je pretplaćen na jednu od najboljih ocjena koje će novinari dodijeliti nogometašima Modrih. Brojne oduzete lopte protivničkim nogometašima postale su dio rutine, ali protiv Osijeka je iznimno mnogo pomogao i u napadu, no najistureniji nogometaši ipak ta proigravanja nisu iskoristili.

Anas Sharbini (Rijeka) – Kapetana Rijeke počeli su posljednjih dana kritizirati zbog prilično slabih nastupa otkako se prvenstvo nastavilo i možda ga je upravo to motiviralo na jednu dobru utakmicu. Sesvetska Croatia teško je pronalazila rješenja za njegovu razigranost, a uspio je postići i pogodak za vodstvo.

Dražen Gović (Šibenik) – Nije se ovog puta upisao u strijelce, ali i dvije asistencije velik su doprinos novoj pobjedi. Kao i ostatak momčadi i šibenski fantazista bio je raspoložen za igru. Posebno u prvom poluvremenu u kojem igrači Intera nisu znali od kud im prijeti najveća opasnost.

Mehmed Alispahić (Šibenik) – Iako ozlijeđen Meša je stisnuo zube i zaigrao od prve minute. Lucidnim dodavanjima i asistencijama svojim suigračima još je jednom dokazao da je njegovo dovođenje na Šubićevac prošlog ljeta odličan potez vodećih ljudi kluba. Posebno se pamti potez iz 23. minute, maestralna asistencija za sugrađanina Zeca.

Napad

Ermin Zec (Šibenik) – Samo 29 minuta prvog poluvremena napadaču Šibenika bilo je potrebno da upiše svoj prvi hat-trick u Modrom dresu. S nova tri pogotka bugojanski napadač pridružio se dvojcu vodećih strijelaca Prve HNL. Rastrčan i raspoložen za igru kao i uvijek, bio je stalna opasnost za gost Zaprešićana. Odlične igre Zeca nisu prošle nezapaženo niti kod skauta koji stalno prate igre Šibenika u posljednje vrijeme, a čini se kako je svakim novim pogotkom Zec sve dalje od nastavka karijere na Šubićevcu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!