Zimski sportovi

Carterov 40. za četrdesetu

Ante Jukić • utorak, 24.03.2009.
Carterov 40. za četrdesetu

Jedinu gostujuću pobjedu u NHL-u ostvarili su noćas Carolina Hurricanesi, koji su nakon produžetka slavili na Floridi. Calgary Flamesi su bili bolji od Detroit Red Wingsa, dok su Philadelphia Flyersi protiv New Jersey Devilsa upisali jubilarnu 40. pobjedu u sezoni.

Carolina Hurricanesi prošle su sezone ispali iz doigravanja doslovce u zadnji čas, tako da su ovog puta stvari ipak odlučili riješiti ranije, bez nepotrebnih stresova. Momčad iz Raleigha noćas je nakon produžetka odnijela pobjedu s Floride, čime je, pak, spriječila dolazak Panthersa na osmo mjesto Istoka, koje još uvijek drže Montreal Canadiensi. Sve je izglednije kako će upravo jedna od te dvije momčadi popuniti preostalo slobodno mjesto u ovoj konferenciji (i Montreal i Florida imaju po 81 bod, trenutno su Canadiensi u prednosti zbog većeg broja pobjeda).

Pantherse je u vodstvo doveo Bouwmeester u devetoj minuti utakmice, no samo pet minuta poslije na drugoj strani pogađa Ruutu i vraća stvari na početak. Tih 1:1 na semaforu je stajalo sve do samo završnice druge trećine, kada Eaves donosi prednost gostima i povećava pritisak na Pantherse, kojima je u ovoj fazi sezone svaka utakmica "biti ili ne biti".

Pritisak domaćina u posljednjoj trećini urodio je plodom četiri minute prije kraja, ali pogodak Stillmana bio je, ispostavit će se kasnije, dovoljan tek za jedan bod. U drugoj minuti produžetka konačnih 3:2 za Hurricanese postavio je Whitney. Ovom pobjedom Carolina je pobjegla na šest bodova prednosti od svojih noćašnjih protivnika i da nismo svjedočili onom raspletu iz prošle sezone, rekli bi da je praktično osigurala svoju ulaznicu za play-off. Zasad ćemo, ipak, konstatirati kako su im šanse vrlo velike.

Iako nisu izravno odlučivale o plasmanu u doigravanje, i preostale dvije utakmice večeri nosile su veliku rezultatsku važnost. Detroit Red Wingsi su, primjerice, pobjedom u Calgaryju mogli ponovno zasjesti na čelo poretka kompletne lige, koje jamči prednost domaćeg leda tokom cijelog play-offa, no Flamesi su se ponovno pokazali kobnim za aktualne prvake.

Kada je Curtis Glencross, početkom posljednje trećine, pogodio za 4:1 domaćina, izgledalo je kako će ovaj dvoboj biti lišen neizvjesne završnice, no golovi Franzena i Hudlera ekspresno su vratili Red Wingse u igru. Zadnje minute ponudile su pravu opsadu gola domaćina, ali gol je ipak pao na drugoj strani. Craig Conroy pogodio je praznu mrežu gostiju i postavio konačnih 5:3, s kojima su Flamesi učvrstili svoju poziciju na vrhu Northwest divizije.

Philadelphia Flyersi su, pak, bitno ojačali svoje akcije u borbi za četvrto mjesto Istoka, koje jamči eventualnu sedmu utakmicu na domaćem ledu u prvoj rundi doigravanja. Momčad iz Pennsylvanije noćas je rezultatom 4:2 nadvisila New Jersey Devilse, a ključno razdoblje susreta bile su prve tri minute posljednje trećine, kada se domaćini, golovima Cartera i Gagnea, "razbili" egal i pobjegli na dva gola razlike. Inače, nakon utakmice u Wachovia Centru najviše se pričalo o jednom broju - Carterov pogodak za 3:2 njegov je 40. u ovoj sezoni, pobjeda Flyersa također je 40. Zanimljivo, nema što...

NHL, rezultati, 23.03.2009: Florida - Carolina 2:3 (OT), Calgary - Detroit 5:3, Philadelphia - New Jersey 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!