Nogomet

"Ne smijemo si priuštiti remi"

Borna Rupnik • srijeda, 25.03.2009.
"Ne smijemo si priuštiti remi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dvoboj Rumunjske i Srbije bit će jedan od najzanimljivijih subotnjih susreta u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Posebnu draž toj utakmici daje podatak da Rumunjima ne igra ništa osim pobjede...

Rumunjska je iz svoje prve tri kvalifikacijske utakmice izvukla samo četiri boda i pobjeda nad susjedima iz Srbije postala je nužnost, pogotovo zato što su izabranici Radomira Antića prva momčad u skupini 7.

Velik će teret pasti na leđa rumunjskih napadača koji će morati pronaći put kroz gostujuću obranu, a jedan od njih gotovo će sigurno biti Adrian Mutu. Premda Rumunji imaju utakmicu manje u odnosu na svoje protivnike, igrač Fiorentine pred sobom ima samo jedan cilj.

"Ne smijemo si priuštiti samo neodlučen ishod. Ta je utakmica ključna jer ne osvojimo li tri boda, mislim da više nećemo imati šanse otputovati u Južnoafričku Republiku", rekao je Mutu, dodavši da će isti plan vrijediti i 1. travnja, kada Rumunjska igra protiv Austrije.

Važnu će ulogu odigrati uigranost i motiv, smatra Adrian Mutu, treći najbolji strijelac rumunjske reprezentacije svih vremena. Prema njegovom mišljenju, rumunjski reprezentativci igraju u nešto slabijim ligama, te Mutu od svojih suigrača traži da ponovno pronađu dodatnu snagu: "Pokazali smo da se znamo nositi i sa snažnijim momčadima, poput Francuske ili Nizozemske".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!