Ostali sportovi

Kišerlovski predvodi mladu gardu

Maja Giljanović • četvrtak, 26.03.2009.
Kišerlovski predvodi mladu gardu

Robert Kišerlovski sasvim se danas približio pobjedničkom podiju. Riječanin je nakon petog mjesta u drugoj etapi, treću završio na četvrtom mjestu. Pobijedio je Talijan Cunego, a Vladimir Miholjević je osvojio 65. mjesto...

Prvijenac u 2009. Damiano Cunego je potvrdio danas osvajanjem treće etape Settimane Internazionale Coppi i Bartali - 163 kilometara od Borgo San Lorenza u pitoresknoj Toskani do Serramazzonija u (Emilia-Romagna). Talijan je slavio ispred Cadela Evansa na drugom i Christianom Pfannbergerom na trećem mjestu.

Prve su ovo pobjede Cunega - prošlogodišnjeg pobjednika Amstel Golda i Gira di Lombardia te 2004. pobjednika Giro d'Italije - pet mjeseci nakon slavlja u Japanu prošle godine.

Sjajno se u Italiji provodi i Robert Kišerlovski. Prošle sezone proglašen najboljim hrvatskim U-21 biciklistom, Riječaninu je pobjeda pobjegla samo 10 sekundi te je Knauf-ovac koji je ciljem prošao rame uz rame s renomiranim Michaelom Rogersom (Columbia) osvojio četvrto mjesto.

Poslije utrke 22-godišnjak je izjavio: "Bio je Damiano prejak, ali ja sam prezadovoljan i samim tim što sam se toliko dugo nosio s imenima poput Cunega i Evansa. Još sam mlad i čeka me još puno učenja, ali majica vodećeg u poretku mladih vozača sjajno je obavljen posao".

Prekaljeni 35-godišnji Vladimir Miholjević (Liquigas) osvojio 65. mjesto s 11 minuta zaostatka iza Cunega.

U ukupnom poretku Giovanni Visconti (ISD) je 24. mjestom skliznuo na petu poziciju, a majicu lidera je ispred Evansa i Talijana Massima Giuntija (danas peti) preuzeo baš Cunego. Kišerlovski je izvrstan četvrti, a Miholjević 61.

Coppi e Bartali, 3. etapa:
1.Cunego (Italija, Lampre) 4h34:33
2.Evans (Australija, Silence Lotto)
3.Pfannberger (Austrija, Katusha) +10
4.KIŠERLOVSKI (Knauf) +10
...

65.MIHOLJEVIĆ (Liquigas) +11:32...

Ukupan poredak:
1.Cunego (Italija, Lampre) 10h50:06
2.Evans (Australija, Silence Lotto) +28
3.Giunti (Italija, Silver Cross) +32
4.KIŠERLOVSKI (Knauf) +34
...
61.MIHOLJEVIĆ (Liquigas) +16:37
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!