Nogomet

"Ne bojimo se Engleza"

Borna Rupnik • petak, 27.03.2009.
"Ne bojimo se Engleza"
Foto: EPA

Dok će Hrvatska u srijedu gostovati kod nejake Andore, naše najveće konkurente za drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini 6, Ukrajince, čeka put na Wembley. Favorit je tamo uvijek samo jedan...

Najbolji strijelac vodeće momčadi Bundeslige, Andrej Voronjin, tvrdi da Ukrajina na noge Engleskoj putuje s poštovanjem, ali bez straha, bez obzira na podataka da izabranici Fabija Capella imaju savršen učinak - četiri pobjede iz isto toliko utakmica.

Napadač berlinske Herthe smatra da njegovi sunarodnjaci imaju dovoljno kvalitete za suprotstaviti se Gordom Albionu: "Mislim da je Engleska najjača momčad u našoj skupini, ali i mi imamo vrlo dobre igrače. Nećemo se uplašiti imena na engleskim dresovima".

Voronjin zna da bi bila pogreška igrati na "nulu" i unaprijed razmišljati o neodlučenom ishodu: "Najgore što možemo napraviti jest igrati defenzivan nogomet. Budemo li to činili, nećemo biti u prilici izvući ni remi".

Štoviše, ukrajinski reprezentativac već ima i spremnu taktiku kako se nositi s favoriziranim protivnikom. "Englezi ne vole igrati protiv reprezentacija koje koriste mnogo kratkih dodavanja i tjeraju ih na puno trke bez posjeda lopte", objasnio je Voronjin.

U vrhu napada Voronjin će zaigrati s Andrejom Ševčenkom, koji kaže: "Bit ću zadovoljan uspijemo li u srijedu osvojiti bod".

Engleska predvodi skupinu 6 s 12 bodova, Hrvatska je druga sa sedam bodova iz četiri utakmice, dok je Ukrajina bodovno poravnata s Bilićevim dečkima, ali je odigrala i utakmicu manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!