Nogomet

Maradona stišava euforiju

Borna Rupnik • petak, 27.03.2009.
Maradona stišava euforiju
Foto: EPA

Uoči nastavka kvalifikacijskih dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, koje će se održati u Južnoafričkoj Republici, Diego Maradona spušta loptu na zemlju kako mu se dobro raspoloženje oko reprezentacije ne bi obilo o glavu..

Premda je nedavno doživio neugodnu izmjenu mišljenja s Juanom Romanom Riquelmeom i pretrpio njegovo povlačenje iz reprezentativnog nogometa, izbornik argentinske nogometne reprezentacije Diego Armando Maradona na pameti ima samo Venezuelu. Atmosfera oko momčadi je izvrsna, ali legendarni Argentinac mora paziti da se njegovi nogometaši ne prepuste euforiji.

Maradona će se na stadionu River Platea predstaviti domaćoj javnosti - prve je dvije utakmice na kormilu Gauča vodio u Škotskoj i Francuskoj - a s druge će strane stajati izabrana vrsta Venezuele, osmoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija.

Pod svaku cijenu mora izbjeći pristup "lako ćemo": "Javnost ima velika očekivanja, a želimo li ih ispuniti moramo odigrati dobru utakmicu i upisati nova tri boda. Ali ne pobjeđuje se euforijom nego dobrom igrom, držanjem lopte u nogama i postizanjem golova".

Pritom želi svjetla pozornice prepustiti svojim upravo svojim igračima, a moguće je da na teren pošalje napadački trojac Lionel Messi - Sergio Aguero - Carlos Tevez. "Nije važno kako će me gledatelji prihvatiti, važno je kako prihvaćaju igrače. Želim da zarade pljesak i da Messija isprate kao što su nekad ispraćali mene", rekao je argentinski izbornik.

Argentina zauzima treće mjesto, iza Paragvaja i Brazila, a za vrat im pušu Čile, Urugvaj i Ekvador. "Venezuela je unaprijedila svoju igru, ali moramo nastaviti tradiciju i ne smijemo im dopustiti da nas napadnu", najavio je Maradona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!