Automoto

Dovizioso je zabrinut

Matej Milanović • petak, 27.03.2009.
Dovizioso je zabrinut

Andrea Dovizioso, talijanski vozač Repsol Honde, izjavio je po dolasku u Jerez da je zabrinut svojim motorom. Talijan smatra da je njegov motor sposoban za velike stvari, ali trenutačno nije nimalo zadovoljan razvojem.

Andrea Dovizioso već je nedavno govorio o svojoj Hondi. Dovizioso je tada govorio o problemima, no nije ih stavljao u prvi plan. No, kako se početak sezone bliži Doviziosu je sve jasnije da će teško biti spremni već u Kataru.

Prošle godine je mladi talent završio na petoj poziciji u ukupnom poretku. Od ove sezone vozi za bolju momčad i od njega se očekuje više. Dovizioso je ponovio kako nikad nije imao motor s toliko snage: "Nikad nisam vozio ovako brzi motor, s ovoliko konjskih snaga. Iako još nisam shvatio kako ga u potpunosti iskoristiti."

Bivši svjetski prvak u kategoriji do 125 kubičnih centimetara priznao je da se dolaskom u novu momčad našao u problemima s razvojem, koje vjerojatno nije ni očekivao: "Mogu vam osigurati da podešavanje službene Honde nije nimalo jednostavno."

Posebno iritantnima Dovizioso smatra dva problema: "Naši su problemi stabilnost pri kočenju i snaga motora pri izlasku iz zavoja. Oboje su jednako zamorni. Posebno zato što se proporcije tih dvaju problema mijenjaju u odnosu na karakteristike staze."

Nažalost, Honda ima ove probleme od početka godine i očito nisu još našli rješenje. Isto tako čini se da Dovizioso nema pojma odakle bi počeo kako bi pokušao popraviti situaciju: "Ova dva problema su uvijek prisutna, na svakoj stazi. Ponekad je jedan gori, ponekad drugi. Nikad nas nisu napustili. To su veliki problemi pri izlasku iz zavoja jer ne možete iskoristiti potencijal ovog motora, koji je ogroman."

Timski kolega Daniela Pedrose, zbog ozljede Španjolca dio je priprema morao sam raditi na razvoju motora. Honda je za ovaj zadnji službeni test, u Jerezu, odlučila priključiti mu Kousukea Akiyoshija.

Ipak, Dovizioso smatra da to neće biti dovoljno: "Ostalo je jako malo dana. Ne vjerujem da ću uspjeti riješiti probleme, koje imamo sada, do 12. travnja. Uspjet ćemo ih eventualno smanjiti."

Hondi tako ne preostaje drugo nego prionut poslu i pobrinut se da 12. travnja u Kataru motor bude koliko toliko kompetitivan. Očito će Repsol Honda morati još neko vrijeme raditi i nakon prve utrke, ne bi li se motor doveo do maksimuma, a u momčadi se nadaju da će Pedrosa kada se vrati na staze ubrzati razvoj i rješavanje problema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!