Automoto

Osveta nije razlog povratka Gibernaua

Matej Milanović • petak, 27.03.2009.
Osveta nije razlog povratka Gibernaua

Španjolski vozač Sete Gibernau ove će se sezone vratiti u MotoGP. Bivši rival Valentina Rossija progovorio je na konferenciji o svojim očekivanjima od ove sezone i razlozima povratka. Naglasio je kako rezultati nisu u prvom planu i kako se ne vraća zbog nastavka rivaliteta s Rossijem.

Sete Gibernau vratit će se svijetu motociklizma nakon dvije sezone u mirovini. Gibernau je najbolje dvije sezone imao 2003. i 2004. kada je u MotoGP-u završavao na drugom mjestu, iza tada nedostižnog Valentina Rossija.

Španjolac je zadnju sezonu, 2006., odvozio na Ducatiju. Upravo na talijanskom motoru vratit će se utrkama iako u satelitskoj momčadi. Vozač je prvo zbunio novinare govoreći o razlozima povratka: "Odgovor je da sam bio dobro dvije sezone bez utrkivanja. Ali, sada sam sretan što sam se vratio na motor."

Gibernau nema posebnih očekivanja od sezone i važno mu je odraditi je što bolje može: "Uzet ću što dođe i kako dođe, uvijek s osmijehom na licu. Na kraju krajeva, kao i uvijek, činim ono što mi je u željama. Ne može se tražiti više od života."

Mnogi su smatrali da se Gibernau želi vratiti kako bi riješio neke račune iz prošlosti. Naravno, pritom su mislili na, ne uvijek poštene, okršaje sa Rossijem. Gibernau međutim tvrdi da to nije razlog: "Prava istina je da nisam došao kako bih okončao nedovršeni posao, nema ništa što nisam dovršio."

Vratiti se poslije dvije godine nije lako, promijenile su se neke stvari i španjolski će se vozač morati prvo prilagoditi na njih želi li nešto napraviti u ovoj sezoni: "Morat ću se prilagoditi jer sada su druge informacije važne momčadi. Nije više dovoljno reći što si osjetio, nego je potrebno koristiti tehničku terminologiju. Uzet ću si potrebno vrijeme, tim više što ovi motori zahtijevaju drukčiju vožnju. Brzina u zavoju je veća, pa ću ja morati mijenjati svoj stil."

Gibernau je zatim ponovio svoja očekivanja od sezone i kako mu rezultat ipak nije na prvom mjestu: "Ići ću dan po dan. Za mene je sada najvažnije ne ozlijediti se. Što mogu ostvariti? Iskreno ne znam."

Za Španjolca je ovaj povratak zapravo prilika za novi izazov i dokazivanje drugima, ali i samom sebi: "Jednostavno sam iskoristio priliku da radim nešto što u svakom slučaju volim. Voziti trkače motore. Istina je da sam u međuvremenu ostario dvije godine, ali to je samo dodatan izazov. Čini stvari još zanimljivijima."

Sete Gibernau sigurno neće biti u borbi za naslov. No, za vjerovati je da će se žilavi Španjolac barem u jednoj utrci boriti za najvišu poziciju. Na kraju krajeva, otišao je iz MotoGP-a jer nije mogao biti kompetitivan. Teško je vjerovati da bi se vratio da ne smatra da ima nekakve šanse, barem za pokoje postolje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!