Ostali sportovi

Valverdeu etapa, Leipheimeru trijumf

Maja Giljanović • petak, 27.03.2009.
Valverdeu etapa, Leipheimeru trijumf
Foto: EPA

Posljednja peta etapa Vuelte a Castilla y Leon rasplela se u posljednjim metrima finiša, a sprint koji je pripao Alejandru Valverdeu dobra je vijest za navijače Levija Leipheimera...

152 kilometara od Benaventea do Valladolida osvojio je Alejandro Valverde. 29-godišnjem španjolskom prvaku peta je etapa druga nakon slavlja u utorak, a osvojio ju je ispred svojih Španjolaca Pabla Urtasuna Pereza i Josea Joaquina Rojas-Gila. Galantni Valverde usporio je kako bi svom momčadskom kolegi (Caisse d'Epargne) Rojasu prepustio pobjedu, ali vidjevši da je vrag odnio šalu i da će se etapne pobjede dokopati Euskaltel, ubrzao je i pobijedio.

Utrku je obilježio pad na 90. kilometru - trojica su prošla bez posljedica, a Benat Intxusti (Fuji Servetto) te Gustavo Dominguez i Alberto Fernandez su vozilima prve pomoći prebačeni u bolnicu u Valladolid - o kakvim je ozljedama riječ, još nije poznato, ali vjerojatno nisu poput Lancea Armstronga u prvoj etapi slomili koju (Amerikanac je ključnu) kost.

Vezane vijesti

Majicu vodećeg u ukupnom poretku Levi Leipheimer (Astana) je preuzeo u drugoj etapi te ju je i danas obranio i ispred branitelja naslova Alberta Contadora (Astana) i ispred Davida Zabrieskija (Garmin Slipstream).

Druga je ovo ovosezonska pobjeda Amerikanca nakon Tour of Californije koju je treću godinu zaredom 35-godišnjak osvojio prošli mjesec.

Vuelta a Castilla y Leon, 5. etapa:
1. Valverde (Španjolska, Caisse d'Epargne) 3h25:25
2. Urtasun Perez (Španjolska, Euskaltel-Euskadi) 0
3. Rojas-Gil (Španjolska, Caisse d'Epargne) 0
...

Ukupan poredak:
1. Leipheimer (SAD, Astana) 15h15:38
2. Contador (Španjolska, Astana) +16
3. Zabriskie (SAD, Garmin Slipstream) +22
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!