Rukomet

Podravka prvi šampion Regionalne lige

Željko Kubatka • petak, 27.03.2009.
Podravka prvi šampion Regionalne lige
Foto: Kristijan Komarica

Podravka ulazi u povijest kao prvi šampion Regionalne lige, pobjedom nad Hypom rukometašice Zdravka Zovka osvojile su prvi trofej ove sezone...

Podravka Vegeta - Hypo Nö 31:22 (15:10)

SDG Frana Galovića, Koprivnica, gledatelja: 700.
Suci: Robert Krašna i Tomo Vodopivec (Slovenija).
Nadzornik: Ivica Imre (Hrvatska).

Podravka Vegeta: Žderić, Čović, Ungureanu, Kožnjak 1, Đokić 3, Todorovska 6, Lovrak 4, Dragišić, Gaće, Franić 2, Šerić 1, Jelčić, Pasičnik 4, Bulath, Tatari 4, Penezić 6.
Trener: Zdravko Zovko

Obrane: Ungureanu 16+2
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 8 minuta

Hypo Hypo Nö: Blazek, Moon, De Nascimento 4, Piedade 1, Kirsner, Lerant, Kim 1, Oh 1, Plach 3, Thurner, Cavaleiro 3, Myoung 2, Mesquita, Aćimović 7.
Trener: Andras Nemeth.

Obrane: Blazek 18
Sedmerci: 4/6
Isključenja: 6 minuta

U odlučujućoj utakmici Regionalne lige za prvog prvaka igrale su najbolje ekipe Hrvatske i Austrije. Statistika je bila na strani gošći jer su u sva tri ovosezonska susreta slavile austrijske rukometašice. No večeras je u Koprivnici bilo sve na strani Kokica koje su ušle sa više motiva i želje za prvom pobjedom nad polufinalistom Lige prvakinja. U sastavu Podravke nije igrala Maja Zebić dok za Hypo nije nastupila Mađarica Timea Toth.

Rukometašice Podravke igraju odlično u prvom poluvremenu i stalno imaju vodstvo što im na kraju prvog dijela donosi pet golova prednosti. U drugom dijelu Zovko ne dozvoljava opuštanje pa se vodstvo stalno povećava golovima vanjskih igračica i obranama Ungureanu.

I na kraju visoka pobjeda protiv velikog sportskog rivala sa devet golova prednosti. Andrea Penezić je postigla šest golova s kojima je trenutno, a vjerojatno i konačno, prvi strijelac Regionalne lige jer u posljednjoj utakmici Krima i Lokomotive Andrea Lekić mora postići 13 golova za čelo liste strijelaca. Podravka je u Regionalnoj ligi igrala deset utakmica, sedam puta je pobijedila, jednom remizirala i dva puta bila poražena i sa 15 osvojenih bodova je uzela svoj prvi ovosezonski trofej.

Regionalna liga je u svojoj prvoj godini opravdala postojanje unatoč poteškoćama i odustajanju Kometala i Radničkog. Ljubitelji rukometa u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji i Bosni i Hercegovini mogli su uživati u vrhunskom rukometu, a najbolji klubovi spomenutih država dobili su više "jakih" utakmica. Nadamo se još uspješnijoj i brojnijoj drugoj sezoni Wrhla.

Trener pobjednika Regionalne lige Zdravko Zovko za Sportnet.hr je izjavio: " Čestitam svojim igračicama na izvrsnoj igri. Večeras smo pokazali da se možemo nositi sa najboljim europskim ekipama i žao mi je što tako nismo igrali u grupi Lige prvakinja iako je Hypo nastupao bez Toth. Koliko čujem ovo nam je prva pobjeda protiv Hypa nakon deset godina. Regionalna liga je bez daljnjeg opravdala svoje postojanje, u razgovoru sa Nemethom i drugim trenerima složili smo se da nam je ona donijela puno dobrog, već sada su najave za proširenjem u idućoj sezoni što bi donijelo dodatnu kvalitetu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!