Nogomet

"Treba pohvaliti Tursku"

Borna Rupnik • nedjelja, 29.03.2009.
"Treba pohvaliti Tursku"
Foto: EPA

Španjolska je izravnom okršaju za prvo mjesto skupine 5 svladala Tursku rezultatom 1:0 i tako produžila svoj niz nepobjedivosti na okruglih 30 utakmica. Izbornik Vicente del Bosque pohvalio je svog protivnika, ali i izrazio zadovoljstvo učinkom svojih igrača...

Premijerni pogodak Barceloninog stopera Gerarda Piquea u reprezentativnom dresu bio je dovoljan za poslati Turke kući praznih ruku. Španjolska je odigrala loše prvo i puno bolje drugo poluvrijeme, što je prepoznao i Vicente del Bosque.

"Bila je to teška utakmica jer su Turci pružili čvrst otpor i treba ih pohvaliti za vrlo dobru predstavu. Imali su svojih prilika za pogodak, ali smo ih uspjeli kontrolirati, premda to nismo učinili na tipično naš način. Osim toga, dobro smo se nosili s pritiskom", izjavio je španjolski izbornik.

Vezane vijesti

Mnogo je ljepše riječi imao za drugo poluvrijeme: "Promijenili smo stil, igrali smo više u dubinu i držali konce. Nedostatak tečnosti iz prvog dijela može se pripisati umoru". Posebno je izdvojio učinak bočnih braniča Joana Capdeville i Sergia Ramosa, koji su se čak propustili upisati u strijelce.

Nastavak niza nepobjedivost pokušat će očuvati na jednom od najtežih gostovanja - već u srijedu slijedi uzvrat u Turskoj. Motiva ne nedostaje, tvrdi Del Bosque: "Želimo ostati neporaženi koliko god to bude moguće".

Turski izbornik Fatih Terim misli da su njegovi nogometaši na Santiago Bernabeu mogli izvući i povoljniji rezultat, ali odmah se okrenuo predstojećem susretu: "Imali smo tri dobre prilike i nismo ih znali realizirati. Što se utakmice u Istanbulu tiče - naravno da možemo pobijediti Španjolsku"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!