Nogomet

"Imao sam dobar predosjećaj"

Borna Rupnik • nedjelja, 29.03.2009.
"Imao sam dobar predosjećaj"
Foto: EPA

Talijansko gostovanje u Podgorici kao najljepšu će uspomenu pamtiti Sampdorijin napadač Giampaolo Pazzini. Svoju je dobru formu iz talijanskog prvenstva pretvorio u pogodak koji je potvrdio pobjedu Italije nad Crnom Gorom (2:0)...

U 60. minuti utakmice u Crnoj Gori, kada je Italija u tipično svom stilu vodila 1:0 - pogotkom Andree Pirla iz jedanaesterca - izbornik Marcelo Lippi na teren je umjesto Vicenza Iaquinte poslao 24-godišnjeg Giampaola Pazzinija, koji mu se 15 minuta kasnije odužio na najbolji mogući način, pogotkom.

Posebnu draž tome pogotku daje podatak da je to bio debitantski nastup mladog Pazzinija u seniorskoj reprezentaciji Italije. "Ovo je briljantno razdoblje u mojem životu. Sve se promijenilo u samo par mjeseci. Dovoljna mi je motivacija bila to što ću zaigrati, a pogodak je samo ostvarenje sna", oduševljeno je zborio Pazzini.

Pazzini je opisao i sjajnu atmosferu u taboru Azzurra: "Jedinstvo ove momčadi je ključ našeg uspjeha. Već sam u ponedjeljak, na početku priprema, imao dobar predosjećaj. Svi su mi željeli pomoći i maksimalno su mi olakšali prilagodbu te sam počašćen što mogu trenirati s njima".

Svoj je pogodak za pamćenje postigao glavom na ubacivanje Simonea Pepea, što nije propustio spomenuti: "Pepe mi je savršeno nabacio, ja sam samo morao dotaknuti loptu. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam zabio na premijeri". Ushićeni Pazzini pritom je podsjetio da mu na isti način u klubu dodaje Antonio Cassano, koji nije bio pozvan za ovu reprezentativnu akciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!