Košarka

UNC i Michigan na Final Four

Igor Maračić • ponedjeljak, 30.03.2009.
UNC i Michigan na Final Four

Jučer su odigrana posljednja dva susreta prije početka Final Foura u subotu. Svoj plasman tamo izborili su North Carolina Tar Heelsi i Michigan State Spartansi...

Tar Heelsima je ovo drugi Final Four zaredom, a četvrti u zadnjih 10 godina. "Za to cijelo vrijeme naporno radimo. Znojimo se cijelo ljeto ne da bismo došli do ovog mjesta, nego da bismo išli još dalje", rekao je nakon utakmice Ellington (9 koševa). Ty Lawson bio je statistički najbolji sa 19 koševa, po pet skokova i asistencija, te tri ukradene lopte, a 18 poena dodao je Danny Green. Trener Roy Williams vidi njegovu momčad doraslu svim očekivanjima javnosti i iako kaže "Idemo u Detroit", tamo će ih čekati težak izazov u subotu. Izazovu je ime Villanova.

Jedan od glavnih kandidata za prvi pick NBA drafta u lipnju, Blake Griffin (23 koša, 16 skokova) odigrao je odlično, no njegova monstruozna serija od 114 koševa i 60 skokova došla je do kraja. Kao i njegova momčad za ovu sezonu. Trener Oklahome Jeff Capel bio je uvjeren u pobjedu: "Stvarno smo vjerovali u pobjedu danas, ali nekad je život jednostavno takav, ne bude kako mi želimo." Osim Griffina, dobar doprinos dao je i Willie Warren, zabivši 18 koševa uz tri asistencije.

Drugi susret donio je pobjedu i prolaz Michiganu nad Louisvilleom. Spartansi su tako izborili svoj cilj s početka sezone, dolazak do Motowna. "Detroite, stižemo. Ne mogu vam opisati kako se veselim tome", bila je izjava trenera Toma Izzoa kojem je ovo peti put da je ovu momčad doveo do ove faze natjecanja. Goran Suton ugradio je u pobjedu 19 poena, deset skokova i četiri asistencije, a dobri su bili i Lucas (10 koševa), te dva igrača s klupe Summers s 12 koševa i Green s 10 skokova. Njih u subotu očekuje dvoboj s Conneticutom, za koji se očekuje najviše gledatelja do sada čak 72.000.

"Bili su bolja ekipa od nas", potvrdio je Terrence Williams pobjedu nad njegovim Cardinalsima. Agresivna obrana Michigana ostavila je Louisville na samo 38 posto šuta, što oni objašnjavaju činjenicom da im bolje leži zonska nego čovjek-na-čovjeka obrana. U njihovim redovima Earl Clark došao je do 19 poena i pet skokova, a Knowles je bio jedini uz njega koji je došao do dvoznamenkastog broja koševa (11). Omjer skokova je bio 35-27 za pobjedničku momčad.

NCAA rezultati:
Michigan State (2) - Louisville (1) 64:52, UNC (1) - Oklahoma (2) 72:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!