Nogomet

Kranjčar: "Obožavam biti polušpica"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 30.03.2009.
Kranjčar: "Obožavam biti polušpica"
Foto: Kristijan Komarica

I Niko Kranjčar stigao je na red za pojavljivanje pred novinarima, a iako mu to nije najdraža obveza, Niko je rekao štošta zanimljivoga...

U uvodu je "protokolarno" ponovio ono što je većina reprezentativaca govorila proteklog tjedna: "Svi su već rekli da su pripreme dobro obavljene, da se veselimo utakmici i da se nadamo da ćemo što prije zabiti pogodak i tako mirno privesti utakmicu kraju."

Kranjčaru je posljednje gostovanje u Andori ostalo u tako dobrom sjećanju da je mislio kako je Hrvatska zabila sedam komada, pa je nakon novinarske intervencije prihvatio i šest: "Rano smo zabili golove iz slobodnih udaraca, to nam je olakšalo tijek cijele utakmice. Teren nije bio idealan, ali je bio dovoljno dobar da se da igrati. Odradili smo utakmicu na visokom nivou."

U posljednje vrijeme dosta se priča i piše o Kranjčaru kao polušpici u reprezentaciji, a Niko ne skriva da mu je to daleko najdraža pozicija: "Najdraže mi je kada igram drugu špicu, ali ne vjerujem da ćemo protiv Andore igrati s jednom špicom. Obožavam igrati iza jedne špice, jer imaš najviše slobode i najviše prostora i ta pozicija dozvoljava puno toga."

Kranjčar je, međutim, i svjestan da na toj poziciji ne daje uvijek koliko bi trebao: "Svjestan sam da ta pozicija zahtijeva više pogodaka nego što sam ja postizao u zadnje vrijeme. No, najvažnije mi je da sam opet u prvih 11, to mi je najveća želja."

Dok će Hrvatska ogledati snage s Andorom, Wembley će ugostiti Englesku i Ukrajinu. Kranjčar ne dvoji o favoritu: "Mislim da je Engleska dominantna u ovom trenutku. Mislim da Ukrajina može biti neugodna ekipa, imaju dobre klubove i dobre individualce. U ovom trenutku Engleska je u sjajnoj poziciji u grupi, ovo im je jako bitna utakmica, a protiv Slovačke su dodatno poboljšali ionako dobru atmosferu. Iako Ukrajinci mogu iznenaditi, Englezi su veliki favoriti."

Ponajbolji igrač Portsmoutha progovorio je i o izgledima kluba u borbi za ostanak, no o eventualnom transferu nije htio pričati: "Ušli smo u krizu otkad je Redknapp otišao. Pod Adamsom nismo uhvatili kontinuitet igre i rezultata. Otkad je stigao novi trener, poboljšali su se i rezultati i igra, pa smo uvjereni da ćemo ostati u Premiershipu. Nadamo se da ćemo u iduće tri-četiri utakmice riješiti sve dvojbe."

I mi se nadamo da će Hrvatska bez nekih dvojbi riješiti problem Andore, uz dakako značajni doprinos i Nike Kranjčara. A kada se upišu ta tri boda, počinju pripreme za ključni kvalifikacijski ogled, onaj s Ukrajinom kod kuće...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!