Nogomet

FIFA istražuje tragediju u Abidjanu

HINA • ponedjeljak, 30.03.2009.
FIFA istražuje tragediju u Abidjanu
Foto: EPA

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu povodom tragedije u Abidjanu gdje su uoči utakmice između Obale Bjelokosti i Malavija u kvalifikacijama za SP 2010. godine poginule 22 osobe, a više od 130 je ozlijeđeno...

FIFA je od Nogometnog saveza Obale Bjelokosti i lokalnih vlasti zatražila detaljan izvještaj kako bi se moglo utvrditi kako je došlo do jedne od najvećih tragedija u povijesti afričkog nogometa.

"Kada dobijemo izvještaje koje smo tražili moći ćemo komentirati cijelu situaciju, ali i poduzeti određene korake", poručili su iz krovne nogometne organizacije.

Vezane vijesti

Do tragedije je došlo 45 minuta prije početka utakmice kada je nekoliko tisuća gledatelja pokušalo ući na stadion bez ulaznice. Pod njihovim naletima srušio se dio zida na jednoj od tribina Houphouët-Boigny stadiona što je izazvalo paniku među gledateljima. Policija je pokušala uvesti mir bacivši suzavac što je samo pogoršalo situaciju. Vlada Obale Bjelokosti danas je održala hitnu sjednicu i otvorila istragu o nesreći.

U kolovozu prošle godine posebna Fifina komisija utvrdila je kako samo u glavnim gradovima 18 afričkih država postoje stadioni koji ispunjavaju sigurnosne uvjete, a stadion u Abidjanu bio je jedan od njih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!