Nogomet

"Ladiću biraj pravedno, a ne podobno"

Ivana Strahija • utorak, 31.03.2009.
"Ladiću biraj pravedno, a ne podobno"
Foto: Sandro Donda

Varaždinskog stratega razjarila je izjava izbornika U21 reprezentacije, u kojoj je Ladić za lošu igru svoje ekipe okrivio slab rad u klubovima. Nismo svi iz iste vreće, kaže Besek...

Prvoligaška je stanka u tijeku, pa interesantne teme treba tražiti van standardnih okvira treninga, ozljeda i plaća hrvatskih nogometaša. Upitali smo stoga trenera Varteksa kako je doživio izjave svog imenjaka, izbornika Dražena Ladića, koji je nakon 1:1 mladih Hrvata s Crnogorcima rekao: "Rezultat uopće nije bitan, već igra, koja je i ovog puta pokazala da i dalje vučemo probleme iz klubova. Nisu momci krivi, oni žele raditi, napredovati i učiti, no rad u klubovima je manjkav."

Nije to bilo prvi puta da se Ladaić "izvlačio" na klupski rad, no ovog je puta Beseka trebalo samo malo "pecnuti" da kaže svoje mišljenje.

"Strahovito me pogađa kad Ladić i mene, i Varteks, stavlja u koš sa svim ostalim klubovima", jasan je bio Besek. Razumljivo, jer je nadaleko poznata Varteksova škola dobro plasirana na ljestvicama kadetskih i juniorskih uzrasta. "Ja osobno, ali i ostali treneri u Varteksu iznimno mnogo polažemo na rad s mladim nogometašima."

"Istina je da se u reprezentaciji ne mogu ispravljati navike igrača, ali se tada postavlja pitanje selekcije, odnosno pitam što se radilo u U15, U17 i U19 reprezentacijama, kako su selekcionirani igrači da se došlo do toga da oni s problemima igraju u U21? Želimo u Europu, a ja vam kažem da s takvim selekcioniranjem igrača nema napretka", objasnio je Besek.

Interesiralo nas je gdje točno po njegovom mišljenju zakazuje selekcija: "U ovoj U21 reprezentaciji igraju tri igrača iz posljednjeplasiranog kluba, desetine iz Hajduka i Dinama, a samo jedan ili dvojica iz Varteksa, mada su naši juniori na čelu ljestvice. Mislim da u mladim selekcijama treba biti pravedan, a ne podoban", strog je bio Dražen Besek.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!