Ostali sportovi

Možnik, Marković i Erceg na EP u Milanu

HINA • utorak, 31.03.2009.
Možnik, Marković i Erceg na EP u Milanu

Hrvatska gimnastička reprezentacija doputovala je u Milano gdje će se od 29. ožujka, do 5. travnja održati Europsko prvenstvo...

Kako su zbog ozljeda otpali Filip Ude i Robert Seligman, hrvatske boje u Milanu će braniti Marijo Možnik na preči, Tomislav Marković na parteru, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti Tina Erceg na parteru i gredi. Možnik i Marković će pokušati ponoviti uspjeh koji su Ude i Seligman ostvarili u Lausanni prošle godine. Ude je osvojio srebro, dok je Seligman bio treći što su prve hrvatske medalje nakon pola stoljeća i pariške bronce Ivana Čakleca na konju s hvataljkama.

"Forma naših dečki je vrlo dobra što dokazuju rezultati s prva dva turnira Svjetskog kupa u Montrealu i Cottbusu i vjerujemo da uz malo sreće obojica mogu do finala osam najboljih. Taj cilj neće biti nimalo lako ostvariti budući je mnogim reprezentacijama ovo prvo veliko natjecanje nakon OI u Pekingu, zbog čega je vrlo teško procijeniti formu pojedinih vrhunskih parteraša i prečaša," kazao je izbornik muške reprezentacije Tigran Gorički.

Od svih treninga uoči kvalifikacija koje su na rasporedu u petak, najvažniji je podijum trening u srijedu koji je ujedno i generalna proba odnosno simulacija natjecanja na kojem natjecatelji prolaze sprave prema točnom rasporedu kako će biti dva dana kasnije u kvalifikacijama. O atraktivnosti podijum treninga dovoljno govori podatak da po prvi put u povijesti velikih natjecanja gledatelji mogu kupiti ulaznicu i gledati trening za nešto jeftiniju cijenu ulaznice nego na pravom natjecanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!