Nogomet

Romario želi Ronalda u reprezentaciji

Antonija Pavlić • utorak, 31.03.2009.
Romario želi Ronalda u reprezentaciji
Foto: EPA

Potaknut slabom prezentacijom svoje države u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine protiv Ekvadora, brazilska nogometna legenda i jedan od najdugovječnijih svjetskih napadača, Romario, apelirao je na izbornika Seleçaa, Dungu, da pozornost ozbiljno skrene i na Ronalda, koji u Corinthiansu igra kao preporođen i prema njegovim se kriterijima, legitimno nameće kao kandidat za odlazak u JAR.

Brazilska nogometna reprezentacija u američkim kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoafričkoj Republici trenutno zauzima četvrto mjesto s mizernih 16 postignutih pogodaka u 11 kola, što čini četvrti najgori napadački skor u deset kvalifikacijskih skupina.

Potaknut tim podatkom, ali i još jednom u nizu slabom predstavom protiv Ekvadora, bivši napadač reprezentacije, Barcelone i Valencije, Romario, apelirao je preko medija na izbornika Dungu da u obzir za odlazak u JAR uzme i napadača Corinthiansa, Ronalda.

"Siguran sam da bi Ronaldo mogao biti od velike važnosti za Brazil na Svjetskom prvenstvu, samo ukoliko nastavi s ovakvim fizičkim i psihičkim napretkom u Corinthiansu. Pred krajem vlastite karijere nisam razmišljao o tome da igram lijepo; fokusirao sam se samo na postizanje golova. Upravo to je nedavno demonstrirao i Ronaldo, postigao je četiri zgoditka u četiri utakmice, a napadaču je postizanje golova jedina zadaća.", objasnio je svoj stav Romario.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!