Nogomet

"Barcelona je briljantna"

Borna Rupnik • utorak, 31.03.2009.
"Barcelona je briljantna"
Foto: EPA

Fantastičan nogomet u izvedbi Barceloninih nogometaša nije zaboravljen ni za vrijeme reprezentativne stanke. Iako se Manchester United s Barcelonom može sastati tek u finalu Lige prvaka, Alex Ferguson već ima nekoliko komentara na njihovu igru..

Ždrijeb Lige prvaka razdvojio je Manchester United i Barcelonu na suprotne strane i eventualni okršaj ove dvije momčad zbit će se tek u rimskome finalu. No, to nije spriječilo Alexa Fergusona da u nekoliko riječi izrazi svoje mišljenje o Kataloncima.

"Ono što su pokazali u prvom poluvremenu protiv Lyona u drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka naprosto je briljantno. Poveli su s četiri pogotka prednosti u tren oka", izjavio je Ferguson, dodavši: "U sjajnoj su formi i tijekom cijele sezone igraju odlično".

Škot Barcelonu vidi kao jednog od najozbiljnijih konkurenata u borbi za naslov prvaka Europe: "Oni svakome predstavljaju prijetnju i s pravom su jedni od favorita za europsku titulu".

Manchester United je prošle godine na putu prema finalu svladao upravo Barcelonu, no tada na klupi španjolskog diva nije sjedio Josep Guardiola, čiji rad Ferguson cijeni, ali zanimljivo je da ne uočava nekakav poseban napredak u igri Barcelone: "Nisam siguran da su napredovali u posljednjih godinu dana. No, nakon što je Guardiola preuzeo kormilo imaju puno bolji obrambeni učinak jer su svjesni da se moraju i braniti".

U četvrtfinalu elitnog europskog natjecanja Manchester United će igrati protiv Porta, a Barcelona protiv Bayerna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!