Zimski sportovi

Anaheim uzvratio Edmontonu

Krešimir Ferlak • srijeda, 01.04.2009.
Anaheim uzvratio Edmontonu

Na Zapadu svaki dan nešto novo, barem što se NHL-a tiče. Anaheim je prije par dana izgubio važne bodove kod kuće od Edmontona, a jučer su im istom mjerom uzvratili na ledu Rexall Placea. Važnu pobjedu ostvario je Columbus protiv Nashvillea, dok je na Istoku Montreal zadržao bod prednosti pred Floridom...

Anaheim i Edmonton vode veliku bitku za ulazak u doigravanje, a nakon jučerašnjeg susreta, Ducksi su u mnogo boljoj poziciji jer imaju tri boda prednosti. Oilersi lagano gube korak jer i Nashville i St.Louis su trenutno ispred njih. Protiv Anaheima su imali odličnu šansu čak i preskočiti Duckse, ali gosti iz Kalifornije su odigrali odličan susret i zasluženo slavili.

Utakmica je bolje krenula za domaćine i nakon deset minuta igre Andrew Cogliano je doveo Oilerse do prednosti. Četiri minute kasnije izjednačuje Sheldon Brookbank tako da se sa remijem otišlo na odmor. U nastavku je proradio powerplay gostiju i u pet minuta otišli su na dva razlike. Zabili su veterani Scott Niedermayer i Chris Pronger. Do kraja drugog perioda precizan je i Rob Niedermayer tako da su Ducksi na drugi odmor otišli sa velikih 4:1.

Edmonton je u trećem periodu ubacio u brzinu više i u potpunosti dominirao, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu Ducksa sve do zadnje četiri minute susreta. Denis Grebeškov je smanjio na dva razlike, a samo minutu nakon toga zabija i Zach Stortini te tako osigurava neizvjesnu završnicu. Oilersi su sve bacili u napad, izvadili i vratara, ali su napravili i isključenje pa je Rob Niedermayer na samom kraju pogodio praznu mrežu za veliko slavlje u redovima Patki.

Columbus je dočekao Nashville u možda ključnoj utakmici Blue Jacketsa za ulazak u doigravanje. Columbus je jedno vrijeme imao solidnu prednost nad pratnjom, ali ona se istopila pa je Nashville prije ovog susreta došao na samo dva boda zaostatka za Blue Jacketsima. Domaćini su ovu utakmicu odigrali odlično, zasluženo slavili i sada su u jako dobroj poziciji.

Columbus je dominirao cijelim susretom, a pogotovo u prvom periodu. Međutim, pogotkom Cala O'Reillya u vodstvo su stigli Predatorsi. Do kraja perioda pritisak domaćina se ipak isplatio, a izjednačenje je donio R.J. Umberger. Drugi period nije donio promjene rezultata, a pogodak vrijedan ogromna dva boda za Columbus postigao je Raffi Torres u petoj minuti zadnje trećine. Nashville je do kraja susreta probao sve, ali promjene više nije bilo.

Na Istoku se za osmu poziciju trenutno bore Montreal i Florida. Canadiensi imaju bod prednosti nad Panthersima, a s obzirom da su obje ekipe jučer stigle do pobjeda razmak je ostao isti. Canadiensi su dočekali Chicago Blackhawkse i uvjerljivo i zasluženo slavili. Chicago je odlično krenuo u sezonu, ali igra u zadnjih dva mjeseca nudi razloga za zabrinutost. Doigravanje će sigurno izboriti, ali je pitanje koliko daleko mogu doći sa ovakvim predstavama.

Montrealu je pak svaka utakmica biti ili ne biti, pa su očekivano uraganski krenuli u susret. To im se brzo isplatilo jer su već nakon 25 sekundi došli do vodstva, a strijelac je bio Aleks Kovaljev. Na novi pogodak Canadiensa čekalo se do početka drugog perioda kada zabija Guillaume Latendresse, a do kraja tog perioda strijelac je i Andrej Markov.Patrick Sharp je svojim pogotkom zaprijetio osam minuta prije kraja, ali ubrzo uzvraća Mathieu Schneider i stvar je riješena.

Florida je kod kuće svladala Ottawu, a ključan je bio kraj drugog perioda i početak trećeg. U tom kratkom razmaku zabili su Richard Zednik, Bryan McCabe i Stephen Weiss i praktički riješili susret. Prije i poslije toga obje ekipe su postigle po pogodak. Prvo su zabili Nathan Horton za Floridu, odnosno Chris Kelly za Ottawu, a nakon toga Michael Frolik odnosno Chris Campoli. Bodovi su tako ostali na sunčanoj Floridi, a Panthersi ostali u borbi za mjesto pod suncem doigravanja.

Vancouver je pobijedio u Minnesoti i tom pobjedom prestigao Calgary Flamese na vrhu divizije! Strijelac za veliku pobjedu bio je Henrik Sedin u četvrtoj minuti produžetka. Boston je kod kuće svladao Tampu i praktički osigurao poziciju broj jedan Istočne konferencije, dok je Dallas uz dva pogotka Brendana Morrisona uzeo dva boda u Staples Centreu kod Los Angeles Kingsa.

NHL, rezultati, 31.3.2009.: Boston – Tampa Bay 3:1, Columbus – Nashville 2:1, Montreal – Chicago 4:1, Florida – Ottawa 5:2, Minnesota – Vancouver 1:2 (OT), Edmonton – Anaheim 2:5, Los Angeles – Dallas 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!