Nogomet

Van Marwijk: "Ispunili smo zacrtano"

Ivan Forjan • četvrtak, 02.04.2009.
Van Marwijk: "Ispunili smo zacrtano"
Foto: Sandro Donda

Nogometna reprezentacija Nizozemske uvjerljivom pobjedom od 4:0 svladala je slabašnu Makedoniju slovenskog Srečka Katanca. Jučerašnjim slavljem nizozemski je stroj potvrdio prvo mjesto u 9. skupini zadržavši stopostotni učinak...

Predvođeni sjajnim Dirkom Kuytom koji se prvoaprilski našalio s makedonskim vratarom Tomom Pačovskim poslavši ga dvaput u dubine vlastite mreže po loptu, Nizozemci su objema nogama čvrsto stupili u Južnoafričku republiku. Uz Kuyta, golove su postigli i Klaas-Jan Huntelaar te Rafael Van der Vaart. Izbornik domaće momćadi, Bert van Marwijk, nije krio zadovoljstvo: "Ovo je velika pobjeda za našu momčad i sada slobodno možemo reći da smo ostvarili zacrtano i plasirali se na Svjetsku smotru. Igrali smo vrlo dobro, napadali tokom cijele utakmice i ostavili Makedoncima malo prostora da razviju svoju igru", rekao je nizozemski izbornik.

Makedonski izbornik sa slovenskom putovnicom, Srečko Katanec, svoju sreću morat će tražiti protiv slabijih momčadi od Nizozemske: "I prije same utakmice bili smo svjesni moći i brzine naših protivnika. Ono čega smo se najviše bojali, a to su nizozemski brzi protunapadi, koštalo nas je poraza", kazao je vidno razočarani Katanec. Nizozemci nakon pet odigranih utakmica imaju maksimalnih 15 bodova, dok Makedonija s utakmicom manje ostaje na skromna tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!