Nogomet

"Možemo napredovati"

Luka Margan • četvrtak, 02.04.2009.
"Možemo napredovati"
Foto: EPA

Unatoč tijesnoj pobjedi nad uvijek neugodnim Ukrajincima, otočka javnost zadovoljna je upisanim bodovima, dok su igrači na čelu s izbornikom Fabiom Capellom mišljenja da mogu i bolje. Naravno, jer igrali su na domaćem terenu i pred najzahtjevnijom svjetskom publikom, koja pogreške ne prašta. Međutim, u odnosu na eru kada je izbornik bio Steve McClaren vidljiv je napredak u na psihološkom planu....

"Da se ova utakmica odigrala prije 18 mjeseci s identičnim scenarijem, vjerujem da bismo potpuno drugačije reagirali nakon primljenog pogotka. Povukli bismo se na našu polovicu te posljednjih 20 minuta odigrali u strahu. Međutim, momčad je na primljeni pogodak reagirala pozitivno te pokazala karakter", izjavio je za službenu Fifinu stranicu Steven Gerrard.

Također, kapetan Liverpoola smatra da nisu briljirali u za njih izuzetno teškoj utakmici: "Nastup mogu ocijeniti solidnim te smatram da imamo prostora za napredak u igri. Najvažnije je da smo uzeli tri boda jer utakmica za nas nije bila nimalo lagana. Dug je put još pred nama, stoga se nadam da ćemo napredovati iz utakmice u utakmicu te Svjetsko prvenstvo dočekati u top formi."

Nakon utakmice i očekivane pobjede rječit je bio i izbornik Fabio Capello. Naglasio je ono što spominju igrači i tamošnji mediji, a odnosi se na upisane bodove u srazu s nacionalnom momčadi površinom najveće europske zemlje, Ukrajine: "Zadovoljan sam pobjedom jer sam svjestan koliki otpor može pružiti ukrajinska nacionalna vrsta. Njihovo ligaško natjecanje otpočelo je nedavno te su ukrajinski igrači svježiji od mojih pulena."

Izuzev već opjevanih bodova, Talijan se referirao i na tijek utakmice. "Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro, dok s drugim dijelom nisam zadovoljan. Previše smo lopti izgubili u sredini terena i nismo se dobro kretali. Također, predaja lopte je na momente bila prespora, a i nismo dobro odigravali kratka dodavanja. Unatoč svemu, navijači su nas podržali onda kada je to bilo potrebno te nam samim time i pomogli."

Još jedan od onih koji smatraju da je Capellov dolazak na kormilo Gordog Albiona pun pogodak jest Frank Lampard. "Već dugo nije u našoj svlačionici bilo ovakvog samopouzdanja. Suviše smo se orijentirali na individualizam, a zanemarivali kolektiv. Danas smo kolektiv koji se nadopunjuje individualnim rješenjima te dio zasluga pripada i izborniku. Za nas je sad najbitnije da se ne opustimo, već da ostatak kampanje odradimo seriozno", zaključio je veznjak londonskog Chelsea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2010.

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!