Nogomet

Kakva nas sad kazna očekuje?

Zoran Zdelar • četvrtak, 02.04.2009.
Kakva nas sad kazna očekuje?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Disciplinska komisija Fife još jednom će na dnevnom redu imati točku u kojoj se spominje Hrvatska. Kakvu kaznu će ovog puta odrediti HNS-u?

Hrvatski nogometni savez nastavlja s tradicijom punjenja Fifine kase, pobrinulo se za to čak i u Andori nekoliko "navijača" koji nisu mogli odoljeti i ne zapaliti nekoliko baklji te ih baciti na teren. Osude i ovog puta pristižu sa svih strana, a ona najvažnija po hrvatsku reprezentaciju tek će stići.

Nema nikakve sumnje da su suci sve baklje prebrojali i da će to uredno prijaviti u svom izvještaju, pa se u Rusanovoj već počelo planirati kako smanjiti štetu. U posljednjem navratu to im je uspjelo nakon što je dio gledatelja rasistički vrijeđalo engleskog reprezentativca, a hoće li i ovog puta?

Generalni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, već najavljuje da će se krenuti u lobiranje kako bi Hrvatska bila što blaže kažnjena, a ne očekuje se ipak u ovom slučaju nekakva drakonska kazna, poput eventualnog igranja pred praznim tribinama iduću utakmicu.

Kazna će vrlo vjerojatno biti tek novčana, a postoji mogućnost i da Hrvatska bude kažnjena tako što joj neće biti dozvoljeno da je na jednoj ili više gostujućih utakmica prate navijači.

Novi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji je izmijenjen u suradnji s navijačkim udrugama, trebao bi uskoro biti izglasan, a preostaje nam vidjeti koliko će on pomoći, odnosno u koliko mjeri će se provoditi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!