Nogomet

"Galvanizacija" za Osijek, ozlijeđen Ibričić

Bernard Jurišić • petak, 03.04.2009.
"Galvanizacija" za Osijek, ozlijeđen Ibričić
Foto: FaH

Hajdukovi reprezentativci poput "rakove djece" vratili su se u utrobu poljudskog stadiona i krenuli s pripremama za teško gostovanje u Osijeku. Malo je vremena za pravo pripremanje Mišine momčadi, jer je trenutno najvažnije izbaciti umor iz organizma po povratku iz Andore, Bosne i Hercegovine, Mađarske...

Ćiro opet uživa, Ćiro je opet u modi, a zajedno s njim i dvojica Hajdukovih "Bosanaca i Hercegovaca" Senijad Ibričić i Boris Pandža. Devet reprezentativaca vratilo se u Split nakon dvije BiH pobjede protiv Belgije, te hrvatskih pobjeda u Andori i Mađarskoj u dobrom raspoloženju, ali bez vremena za odmor i uživanje u postignutom.

Ćirina popularna "galvanizacija" najbolje opisuje stanje Hajdukove momčadi uoči teškog gostovanja u osječkom Gradskom vrtu. Iako je devet Hajdukovih aduta bilo razasuto diljem Europe u proteklih desetak dana, Ante Miše i ostatak njegovih trupa minuli je reprezentativni period proveo samo s jednom mišlju u glavi. Kako neokrznuto proći Osijek.

Vezane vijesti

Ante Miše i dalje ne zna za poraz za Hajdukovim kormilom, a jedine bodove otkako je zasjeo na hajdučku klupu prosuo je u 90. minuti utakmice u Vinkovcima. U dvije prijateljske utakmice tijekom reprezentativne pauze Hajduk je nakrcao mreže svojih nižerazrednih protivnika u Kninu i Runovićima, što daje naznaku da je ipak pronađena formula za razbijanje očite neefikasnosti splitske momčadi u posljednjim utakmicama.

No, Dinara i Mračaj su jedno, Osijek i ostatak prvoligaškog društva nešto posve drugo. U Gradskom vrtu "bile" očekuje uvijek napaljeni Osijek, u žestokom ambijentu punog stadiona, na koji su doduše Hajdukovci već navikli. Bod uzet Dinamu osokolio je Hajdukove slavonske domaćine, koji će protiv Hajduka tražiti potvrdu napravljenog u Maksimiru.

Koliko će umor limitirati Hajdukovce u nedjelju? Hrvoje Vejić igrao je 90 minuta protiv Andore, Nikola Kalinić 12, Danijel Subašić i Drago Gabrić su bili na klupi. Mirko Oremuš, Mario Maloča i Mario Tičinović igrali su za mladu reprezentaciju protiv Crne Gore i Mađarske, a Senijad Ibričić i Boris Pandža u obje utakmice BiH protiv Belgije.

Ibričić je putem "pokupio" ozljedu stopala i prilično je vjerojatno da neće biti raspoloživ za Osijek. Sigurno neće biti ni Gabrića zbog kartona, pa će biti zanimljivo vidjeti koga će Miše odrediti za njihove zamjenike.

Nakon pobjede protiv Zagreba Miše je Tičinovića promovirao u Gabrićevu alternativu za Osijek, no na prijateljskim utakmicama ponovno se u opticaju pojavilo ime Darija Jerteca. Ibričića će zamijeniti Oremuš, osim ako se Miše ne odluči Marijana Buljata s desnog braniča vratiti na mjesto lijevog bočnog, a Tomasova priključiti Kaliniću u vrhu napada.

U svakom slučaju - Hajduk u Osijeku mora ostati neporažen, želi li nastaviti utrku s Dinamom na vrhu. Gradski vrt nikad nije bio ugodno gostovanje za Splićane, no ove sezone već su "bili" tamo osjetili slast pobjede. U prvom dijelu prvenstva bilo je 2:1 za Hajduk.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!