Automoto

Hirvonenu vodstvo nakon prvog dana

Martina Oštrić • petak, 03.04.2009.
Hirvonenu vodstvo nakon prvog dana
Foto: EPA

Mikko Hirvonen vodeći je nakon prvog dana portugalskog relija. Drugog će dana čistiti stazu Citroenovom dvojcu - Danielu Sordu na drugom, te Sebastienu Loebu na trećem mjestu. Povratnik u WRC vode, Marcus Gronholm, nakon sedam brzinaca zauzima četvrto mjesto...

Prevrtljivi prvi dan portugalskog relija donio je Mikku Hirvonenu vodstvo nakon sedam odvoženih brzinaca po makadamu oko Vilamoure. Premda je Fordov Finac odnio pobjedu samo na petom brzincu, splet okolnosti i sreće donio mu je nezahvalnu poziciju čistača ceste drugog dana natjecanja.

"Mislim da će poredak starta igrati veliku ulogu u sljedeća dva dana, no ja moram učiniti sve kako bi obranio svoju poziciju", kazao je Hirvonen dodavši kako će napraviti sve da i nakon sutrašnjeg dana ostane u vodstvu. Ipak, njegov dan nije prošao potpuno glatko. "Imao sam problema s bilješkama, koje su malo prespore za ovaj reli, što je ciparska ostavština, zaključio je Hirvonen.

Spektakularni izlet Jari-Matti Latvale

Drugo i treće mjesto Citroenovog dvojca nešto je na što se ljubitelji ovog sporta nisu navikli ove sezone. Ipak, drugi Dani Sordo i treći Sebastien Loeb zadovoljni su što drugi dan započinju nakon Hirvonena, premda je Sordo razočaran zbog gubitka vremena na pretposljednjem brzincu. Loeb, koji je najviše vremena izgubio u početnim brzincima, pak smatra daje bolje imati 18 sekundi zaostatka za Fincem nego biti jednu ispred.

Nakon 18 mjeseci pauze od aktivnog relijanja, Marcus Gronholm u Portugalu se vratio četvrtim mjestom. "Imali smo dobru startnu poziciju no bilješke na početku i nisu bile toliko dobre, pa je teško bilo naći dobar ritam" podijelio je dvostruki svjetski prvak svoja razmišljanja. Gronholm je, kao i Sordo, imao "rupu" u današnjem danu, kada je u posljednjem brzincu dana pretjecanjem Al Qassimija izgubio 22 sekunde. Ipak, četvrto mjesto donosi mu odličnu startnu poziciju drugog dana natjecanja.

Nakon trećeg mjesta na Cipru, Petter Solberg sa svojom momčadi drži peto mjesto. Loebov imenjak, Francuz Ogier je šesti ispred Wilsona i Novikova.

Gubitnik dana zove se Jari-Matti Latvala. S vodstvom od deset sekundi pred Sordom, 24-godišnji je Finac na četvrtom brzincu u drugi zavoj ušao nešto brže nego što je trebalo, što mu je donijelo treće izlijetanje ove sezone, te ogromno razočarenje kod šefova.

Poredak nakon prvog dana:

1. Mikko Hirvonen (FIN/Ford) 1:24.12,6
2. Daniel Sordo (ŠPA/Citroen) + 15,0
3. Sebastien Loeb (FRA/Citroen) + 18,0
4. Marcus Gronholm (FIN/Subaru) + 25,9
5. Petter Solberg (NOR/Citroen) + 42,2
6. Sebastien Ogier (FRA/Citroen) + 1.04,0
6. Matthew Wilson (VB/Ford) + 1.14,6
8. Evgeny Novikov (RUS/Citroen) + 1.33,7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRCVideo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!