Nogomet

Jurčić: "Nemamo izbora"

Tomislav Pacak • subota, 04.04.2009.
Jurčić: "Nemamo izbora"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon neuspjeha protiv Osijeka (0:0 u Zagrebu), nogometaši Dinama ostali su bez "kviska", prava na kiks u izjednačenoj utrci s Hajdukom. Stoga na gostovanju u Vinkovcima nemaju izbora nego ići po sva tri boda...

Svjestan je toga i trener Krunoslav Jurčić koji je u najavi utakmice istaknuo: "Nemamo pravo na izbor, želimo i moramo pobijediti. Ako želimo ostvariti svoje ciljeve u svaku utakmicu moramo ulaziti maksimalno angažirano i u tom smo smjeru radili proteklih četrnaest dana. Radili smo na dizanju elemenata nogometne igre na kojima ja inzistiram i mogu reći da sam zadovoljan. Vjerujem da ćemo već u Vinkovcima demonstrirati sve ili veći dio onoga što želimo pokazati."

Vinkovčani su pokazali već protiv Hajduka da mogu zagorčati život favoritima, nema sumnje da će i ovoga puta Cibalia imati veliku podršku s tribina: "Cibalia je ekipa koja ima volju, želju i dobre i kvalitetne igrače koji nose agresiju u sebi. Krasi ih velika kvaliteta, upornost i borba do zadnje minute. Naravno da imaju i slabosti koje smo detektirali i koje ćemo pokušati iskoristiti. Vodi ih veliki meštar, veliki trener Stanko Mršić iza kojega je ogromno iskustvo i to je dobro za ekipu koju treba voditi i savjetovati. Ali kao što sam već rekao, na nama je da sutra pobijedimo."

Dinamov novi trener ne skriva da očekuje agresivnu Cibaliu. Agresivnu kao protiv Hajduka? "Očekujem još veću agresiju. Dinamo ili Hajduk dodatni su motiv ekipama poput Cibalije. Igrači kao što su Makarin, Baraban ili Pavličić imaju tu urođenu agresivnost i jedini je način da im odgovorimo istom mjerom."

Jurčić nema ništa protiv da to bude utakmica na 60 prekršaja, kao što je bilo protiv Osijeka: "Ako je to način da se odgovori na agresiju suparnika zašto ne? Od nas se ne traže samo rezultati, već i dobre izvedbe i jasno je da ukoliko imamo veći broj prekršaja, moramo dati i veću kvalitetu izvedbe."

Prije Cibalije Jurčić je imao priliku malo više vremena raditi s momčadi zbog reprezentativne stanke. Na čemu su najviše radili dinamovci?

"Ukratko, želim brži i agresivniji nogomet. Želim konkretnost, brzinu, agresivnost- sve ono što krasi suvremeni nogomet. Moramo raditi na tim elementima želimo li biti konkurentni na europskom tržištu."

Dinamo ima ponešto problema s ozljedama, ali ono što je najvažnije - postoji šansa da zaigra Mario Mandžukić: "Mandžukić nije trenirao, ali ide s nama na put i ima ogromnu želju da nastupi i ostavit ćemo odškrinuta vrata. Tomić ima problem a s koljenom,a Lovren je od reprezentativne utakmice s Mađarima ukočen, tako da njih dvojica sigurno ne konkuriraju za sutrašnji dvoboj. Stavio bih još mali upitnik na Hrgovića, koji ima ozljedu pete, no on je uredno trenirao s nama trpeći veliku bol. Kako ja to kažem, s njim se može ići u rat. Svi ostali su spremni."

Jurčić nije htio otkriti sastav (zbog napetosti njegovih igrača, ali i Mršića), a smatra da će sutrašnja gostovanja u Slavoniji biti teška i Dinamu i Hajduku: "Bit će teško i jednima i drugima. Nemam se puno vremena baviti problemima Hajduka. Osijek je u zamahu i ispred Cibalije pa bi po tome mogli zaključiti da će Hajduku biti teže. No, svaka utakmica zahtijeva maksimum i ako mi budemo pravi i dizali našu igru na veći nivo sve drugo- i protivnici i Hajduk postaje sporedna priča."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!