Automoto

"Sada je sve moguće"

Vid Horvat • nedjelja, 05.04.2009.
"Sada je sve moguće"
Foto: EPA

Osvajanjem četvrtog relija ove sezone nepobjedivi Sebastien Loeb približio se svojem šestom naslovu prvaka u WRC-u, a Norvežani su osigurali titulu "najbolji od ostalih"...

Pred mnogo prisutnih navijača na zadnjem danu relija u Portugalu Francuz je treći put iza sebe ostavio Mikku Hirvonena. "Bilo je nevjerojatno, nakon slabijeg izdanja u petak ovo je bio skoro pa savršen reli", izjavio je Loeb. "Bili smo jako motivirani poslije slabog starta, a u subotu i nedjelju smo bili puno bolji. Sada je sve moguće", rekao je aktualni svjetski prvak.

Drugoplasirani Finac opet će se morati zadovoljiti utješnim postoljem i učvršćivanjem svoje pozicije u ukupnom poretku vozača. "Nakon prvog dana počeo sam razmišljati o tome da mogu pobijediti, ali poslije sam shvatio da će biti nemoguće uhvatiti Loeba", izjavio je Hirvonen. "Mislim da je drugo mjesto najbolje što sam mogao postići", dodaje vozač Ford Focusa.

Vezane vijesti

Trećeplasirani Španjolac Dani Sordo zadovoljan je pozicijom na postolju i optimistično gleda na sljedeći reli u Argentini. "Ja sam stvarno sretan raspletom ovaj vikend. Moja vožnja je bila dobra i jedva čekam sljedeće natjecanje", izjavio je Sordo.

Citroënov vozač Petter Solberg završio je reli u Portugalu na četvrtom mjestu, ali i upotpunio odličan vikend kao treći Norvežanin među deset najboljih, što je razveselilo sve u njegovoj momčadi.

Dobro raspoloženje Pettera Solberga moglo se vidjeti odmah po završetku trke kada je odlučio proslaviti s publikom. Sam je rekao da nije mogao tražiti više od svoje Xsare i da je ovo za njega uspjeh. "Bio je to vrlo dobar reli i mislim da nisam mogao bolje proći u Portugalu", rekao je Norvežanin. "Cijelo vrijeme sam bio na granici svojih mogućnosti i presretan sam konačnim rezultatom – najbolji od ostalih", dodao je Petter.

Odličan plasman ostvario je i njegov stariji brat Henning Solberg, koji je završio peti. "Nakon svih problema koje smo imali ranije zadovoljan sam plasmanom među top 5", izjavio je Henning. "Borili smo se sve do kraja i ovo je veliki rezultat za Norvešku", rekao je vozač Stobart Forda.

Norvešku priču zaokružio je vozač Adapta Subarua Mads Ostberg, koji je ostvario najbolji rezultat karijere u WRC-u šestim mjestom. "Očito sam vrlo sretan. Što je vikend išao kraju to sam bio sve bolji i bolji. Lijepo je završiti ovakav vikend s braćom Solberg među deset", rekao je Ostberg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!