Nogomet

Katanec napušta Makedoniju

Safet Ademi • ponedjeljak, 06.04.2009.
Katanec napušta Makedoniju
Foto: Davor Sajko

Rukovodstvo Makedonskog nogometnog saveza i izbornik reprezentacije Srečko Katanec sporazumijeli su se oko raskida ugovora. S ovim međusobnim sporazumom dogovoreno je da su sve obveze slovenskog stručnjaka prestale 1. travnja...

Do ovakvog epiloga došlo je nakon razgovora predsjednika Saveza Haralampija Hadžiristeskog s Katancem, a zaključak je bio da atmosfera u nacionalnoj momčadi Makedonije uoči utakmice s Nizozemskom nije bila na razini i da bi se to moglo negativno odraziti na lipanjske kvalifikacijske oglede s Islandom i Norveškom.

"Podnio sam ostavku na svoju dužnost ne zbog poraza od Nizozemske koja je zbog trenutne kvalitete makedonske vrste i tjelesne spreme makedonskih nogometaša bila apsolutni favorit. Razlozi su narušena disciplina i specifični odnos nekih reprezentativaca s nekim medijima. Ne mogu razumijeti kako se jedan mali incident može tako negativno odraziti na pripreme i dovesti do podjele među nogometašima koji su počeli istraživati tko je tako brzo plasirao informaciju umjesto da se koncentriraju na trening", izjavio je Katanec.

U narednim danima Upravni odbor Makedonskog saveza razmotrit će ovu situaciju i donijeti odluku o nastavku rada u reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!