Rukomet

Lacković: "Imali smo sreće"

Matej Milanović • utorak, 07.04.2009.
Lacković: "Imali smo sreće"
Foto: Kristijan Komarica

U utorak je na rasporedu ždrijeb polufinala Lige prvaka za rukometaše, a o dojmovima s najzanimljivijeg uzvrata četvrtfinala govorili su igrači Flensburga i HSV-a među kojima i Blaženko Lacković koji priznaje da HSV-a nije izvukla samo kvaliteta...

HSV je u Flensburgu slavio tri razlike, no u uzvratu su se spašavali u zadnjim trenucima. Gosti su imali napad s dva igrača više za prolaz, no Oscar Carlen je krivo dodao i potopio nade Flensburga.

Blaženko Lacković, koji je svojem bivšem klubu utrpao pet golova, izjavio je da je Flensburg odigrao strašan susret, točno onakav kakav je trebao za nadu u prolazak, a isto tako priznaje da, ovom prilikom, nije presudila samo kvaliteta: "Flensburg je igrao s velikom koncentracijom od samog početka. Stvarno možete reći da smo imali sreće."

O zadnjim sekundama dvoboja progovorio je i Martin Schwalb, trener HSV-a: "Pustili smo Larsa Christiansena samoga jer je bio najudaljeniji od lopte. Nadali smo se da neće primiti loptu."

Dansko krilo stvarno nije primilo tu loptu i HSV je mogao proslaviti bez obzira na poraz, kao što kaže i Hans Lindberg: "Ovo je najljepši poraz sezone." Svi se slažu da je HSV imao dobru dozu sreće u toj utakmici, no reprezentativac Njemačke, Torsten Jansen, smatra da je jedino što je važno da su se izvukli: "Od sutra će jedino važno biti to što smo mi uspjeli proći dalje."

Lars Christiansen koji je trebao imati tu zadnju loptu za pobjedu, nije komentirao utakmicu, ali je izrazio želju za igranjem Lige prvaka i iduće godine: "Ja se još uvijek nadam da ćemo biti treći u prvenstvu, ili barem četvrti uz nadu da će netko iz Njemačke biti prvak Europe. Mi još to možemo postići."

Flensburg u prvenstvu zaostaje pet bodova za trećim mjestom koje vodi u Ligu prvaka, a budući da je jednom od najboljih danskih igrača svih vremena već 37 godina, to bi mu mogla biti i zadnja prilika za veliki rezultat u Europi.

Što se Lackovićevog HSV-a tiče, još se u prvenstvu bore za plasman u Ligu prvaka iduće godine, no sada je glavni cilj ovogodišnja Liga prvaka. Momčad koja u svojim redovima ima braću Gille i Lijewski te Lindberga, Lackovića, Hensa, Jansena i slična imena svakako može pucati na europski tron.

No, bez obzira na kvalitetu vlastite momčadi, svi će se u Hamburgu nadati da će im sutra kuglice dodijeliti Rhein Neckar Lowena koji je daleko, a ne jednu od dvije preostale opcije, Kiela, ili Ciudad Reala.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!