Nogomet

"Inter nema što tražiti"

Vedran Attias • srijeda, 08.04.2009.
"Inter nema što tražiti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ilija Sivonjić nije čovjek od velikih riječi, no zato mladi napadač itekako "govori" na terenu. Nakon što je svojim golovima u Vinkovcima donio Dinamu tri boda, iako je to teško bilo vidjeti, Sivonjić je bio zaista sretan...

U Dinamo je Ilija Sivonjić došao uz najmanje pompe. Naime, Dinamo je u zimskom roku kupio "strance i nekoga iz Intera", no Iliju to nije smetalo nego je, siguran u svoje mogućnosti, od prvog treninga davao sve od sebe da bi na kraju dogurao do sigurnog člana prvih jedanaest vodeće momčadi prvenstva.

Od svojih jedanaest golova, Sivonjić je čak devet dao u - gostima: "Nije mi jasno u čemu je stvar, ali očito mi više pašu gostujući tereni", zaključio je "pričljivi" Sivonjić. Nakon malo razmišljanja, ipak je našao razlog toj neobičnoj statistici: "Kada sam igrao u Interu, domaćini su uvijek igrali otvoreno pa sam imao dosta prostora." Ima li neki broj golova koji si je zacrtao kao cilj na kraju sezone?: "Ne razmišljam o tome. Meni bi bilo važnije da mi budemo prvaci Hrvatske."

U Vinkovcima Dinamov napad nije dobro izgledao dok su u samom vrhu bili Sivonjić i Tadić dok se s Mandžukićem pa i Slepičkom ipak bolje slaže: "Ma nema tu razlike. Nismo igrali kako smo htjeli; preskakali smo igru, a stoperi Cibalije su dobri u skoku, no Tadić je odlično igrao." Gol u Vinkovcima za pobjedu u posljednjim minutama najdraži mu je u karijeri: "Sigurno da je jer nam je donio tri vrijedna boda, a prije ovoga najdraži mi je bio onaj koji sam zabio Hajduku u dresu Kamen Ingrada."

Sljedeću utakmicu Dinamo igra protiv njegove bivše momčadi: "Oni nemaju što izgubiti i tako će se postaviti, ali mislim da ćemo mi dobiti. Igramo kod kuće i naravno da ćemo ići na pobjedu. Inter je odlična ekipa, ali nemaju što tražiti." Sivonjić je tip igrača, ali i čovjeka, kojeg suigrači izuzetno cijene pa ne čudi što je s bivšim igračima u dobrom odnosu: "Čujemo se svaki dan." Na pitanje tko je najbolji igrač Intera na kojeg Plavi moraju obratiti pozornost, Sivonjić bez razmišljanja kaže: "Mario Grgurović."

Kao niti ostali u klubu, Sivonjić nije htio komentirati zlobne izjave s Poljuda oko puštanja utakmice: "Ne bi ja to ništa komentirao, ali sigurno nije bila puštena utakmica. Stvarno ne bi to komentirao", završio je Sivonjić.

Napadač Dinama koji ima šestero braće i dvije sestre nedavno se srušio tijekom intervjua i tako dignuo paniku u klubu, a kao terapiju i garanciju da se to više ne ponovi Sivonjić uz smiješak kaže: "Sada redovito doručkujem." Šutljiv i tih prek mikrofonima, ali vrlo glasan i konkretan na terenu - Sivonjić je već sada pokazao kako je dobar igrač i da je pred njim svijetla budućnost. Samo neka redovito doručkuje...

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!