Nogomet

"Nismo otpisani, vjerujem u momčad"

Antonija Pavlić • petak, 10.04.2009.
"Nismo otpisani, vjerujem u momčad"
Foto: EPA

Premda su premijernim pogotkom Stephena Irelanda imali sve na svome dlanu, veoma su lošom i propusnom obranom nogometaši Manchester Cityja uvelike kompromitirali čitavu situaciju četvrtfinalnog ogleda Kupa Uefa, te tako u uzvrat na svoj Eastlands donijeli deficit od dva pogotka. Strateg Manchestera unatoč tome vjeruje u prolaz svoje momčadi te smatra kako s koncentriranijom obranom može postići najmanje dva pogotka. Martin Jol s druge strane svojim igračima gotovo da nema što za zamjeriti, premda je rezultat prema prikazanom mogao biti i veći...

Dvoboj HSV-a i Manchester Cityja na Nordbank Areni već je prema predviđanjima donio veoma dobar nogomet s mnoštvo prilika i pogodaka. Petrol ovoga puta nije riješio susret, kao u mnogim situacijama ove sezone, ali ukazali su se stoga Joris Mathijsen, Piotr Trochowski i Jose Guerrero koji su uz samo jedan primljeni pogodak, onaj Stephena Irelanda, donijeli HSV-u pristojnu prednost pred uzvrat na Eastlandsu.

Unatoč svemu tome, šef struke engleskog kluba čvrsto vjeruje u prolaz svoje momčadi i smatra da će se momčad poptuno rekuperirati do uzvratne utakmice. "Bit će teško vratiti se iz rezultatskog zaostatka, ali ja vjerujem u moje momke i odlučno tvrdim da smo još uvijek konkurentni."

"Imamo igrače koji su sposobni prouzrokovati HSV-u velike probleme, a pokazali smo i da znamo zabiti pogodak. Moramo se samo potpuno sabrati i siguran sam da će onda uzvrat na Eastlandsu biti spektakl. Ne smijemo se predati, ništa još nije gotovo. Mi jednostavno moramo ostati maksimalno pozitivni."

Male bi probleme ipak mogle prouzrokovati ozljede, koje još nisu odustale od napada na Benjanija Mwaruwarija, Craiga Bellamyja i Shauna Wrighta-Phillipsa. "Ozljede su nam stvorile probleme i jučer, i sami ste vidjeli da smo imali velikih poteškoća sa svježinom i energijom koja nam je u takvim okolnostima bila jednostavno prijeko potrebna."

Jedina zamjerka koja je, pak, izgovorena na suparničkoj strani bila je ta što nije postignuta veća razlika pogodaka. "U globalu sam sretan ishodom utakmice, no s druge bi strane bio puno zadovoljniji da smo postigli još jedan pogodak. Ukoliko sljedećeg tjedna City postigne prvi gol, bit će nam veoma teško održati prednost", smatra Martin Jol.

Pohvala svojim igračima ipak je morala pasti. "Ako zaboravimo prvu minutu, igrali smo jako dobro. U prvom dijelu smo imali pet ili šest odličnih prilika i već do tada trebali voditi s 3:1. U drugom smo dijelu potpuno preuzeli inicijativu, pokušali što više prodirati po krilima. Protiv engleskih klubova je uvijek iznimno važno držati loptu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!