Rukomet

Pobjede juniora i juniorki

Sportnet • petak, 10.04.2009.
Pobjede juniora i juniorki

Obje hrvatske juniorske reprezentacije ostvarile su početne pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko muško odnosno Europsko žensko prvenstvo ove godine.

Juniori su pod vodstvom izbornika Slavka Goluže u prvom kolu u norveškom Arendalu svladali Austriju 31:27 (15:12). Naša je reprezentacija odmah povela s 3:0 i 4:1 i stečenu prednost do kraja nije ispuštala.

Bilo je uspona i padova u igri, ali niti jednog trenutka nije bilo manje od 2 gola razlike u našu korist. Na kraju, najefikasniji je bio Metkovac Luka Raković s 6 golova dok je igračem utakmice u našoj reprezentaciji proglašen 18-godišnji Vedran Huđ. Mladi Varaždinac postigao je 5 golova, po 4 su dodali Marino Marić, Josip Crnić i Robert Markotić.

"Zadovoljan sam rezultatom, prvom pobjedom i činjenicom da smo osvojili 2 boda, igrom baš i ne. Ima dosta toga što moramo popraviti želimo li osvojiti prvo mjesto koje jedino donosi plasman na Svjetsko prvenstvo. Sutra protiv domaćina Norveške moramo biti puno bolji, bit će to dobar ispit za nas", rekao je izbornik juniora Slavko Goluža.

U drugom susretu u skupini Norveška i Švedska odigrali su neriješeno 30:30 unatoč stalnom vodstvu Norvežana. Sutra se sastaju Austrija i Švedska u 16 sati, a nakon njih u 18 sati igraju Norveška i Hrvatska.

Ženska reprezentacija također je ostvarila pobjedu u prvom nastupu u Švedskoj. Izabranice Nenada Rogulja svladale su vršnjakinje iz Portugala 28:19 (14:10). Nakon početnog ispitivanja snaga naše su se djevojke uspjele odlijepiti na +4 krajem prvog dijela.

Puno zasluga za to imala je odlična vratarka Marija Zeljko skupivši 10 obrana u tom razdoblju. Na kraju, zaslužena pobjeda naših djevojaka u kojoj su se osim Zeljko istakle i igračica utakmice u našim redovima Nikolina Grmoja s 8 golova, Marta Tomac sa 6 i Anita Poljak s 5 golova.

"Ostvarili smo očekivanu pobjedu i moram biti zadovoljan. Sutrašnji susret protiv Šveđanki bit će puno teži. Gledali smo ih na treningu, dosta su fizički snažnije od nas i bit će teško. No imamo i mi svojih aduta", rekao je izbornik Nenad Rogulj.

Sutra naše djevojke u 14 sati igraju protiv domaćina Švedske, dok se u nedjelju sastaju Švedska i Portugal. Na Europsko prvenstvo plasirat će se samo pobjednice skupine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!