Nogomet

"U dobroj smo poziciji"

Borna Rupnik • subota, 11.04.2009.
"U dobroj smo poziciji"
Foto: EPA

Iako je vrlo izgledno da će domaći naslov morati prepustiti kijevskom Dynamu, nogometaši Šahtara izvrsno su odradili posao u prvoj utakmici četvrtinala Kupa Uefe i svladali Marseille 2:0, a posebno je zadovoljan izvedbom ukrajinskog predstavnika bio kapetan momčadi Darijo Srna...

Hrvatski je reprezentativac sjajnom igrom vodio svoj Šahtar do vrijedne pobjede, a prije utakmice naglasio je koliko je važno ne primiti gol na domaćem terenu. Ukrajinci su u toj namjeri uspjeli, premda ih je Olympique u jednom dijelu utakmice snažno pritisnuo.

Šahtar je u četvrtfinalni dvoboj Kupa Uefe ušao uzdrman prvenstvenim porazom od Metalurga iz Zaporožja, ali Srna je rekao da je baš zato vjerovao u uspjeh protiv francuskog predstavnika: "Uvijek sam tvrdio da Šahtar ne može odigrati dvije loše utakmice zaredom".

Vezane vijesti

Naš nogometaš smatra da je momčad iz Donjecka na pravome putu da osigura plasman u polufinale Kupa Uefe, gdje bi ih mogli dočekati baš sunarodnjaci iz Kijeva. "Marseille je zapravo imao samo jednu opasnu situaciju. Dobro smo se pripremili za taj susret, treneri su obavili svoj dio posla. Mislim da smo u dobroj poziciji za prolazak dalje", rekao je Darijo Srna.

Strijelac prvog pogotka, Thomas Hübschman, odbio je pripisati si zasluge, naglasivši važnost timskog rada: "Drago mi je što sam zabio, ali nisam junak. Pobjeda pripada svima nama".

Iz francuskog tabora obećavaju drugačiji Marseille u drugoj utakmici te bio uzvrat, koji je na rasporedu 16. travnja, mogao biti vrlo uzbudljiv.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!