Automoto

Hayden živ, a je li zdrav?

Maja Giljanović • nedjelja, 12.04.2009.
Hayden živ, a je li zdrav?

Dok mu je timski kolega Casey Stoner i na treningu i u kvalifikacijama deklasirao konkurenciju, svjetski prvak iz 2006. Nicky Hayden će u Veliku nagradu Katara startati s 16. mjesta. Hoće li uopće startati još je uvijek neizvjesno nakon sinoćnjeg spektakularnog pada...

Casey Stoner koji je 2007. naslijedio naslov svjetskog prvaka baš od Nickyja Haydena je osvojio pole i na najboljem je putu da i treću godinu zaredom - baš otkada se Grand Prix na Losailu vozi pod reflektorima - na debiju sezone osvoji svih 25 bodova, a Amerikanac je u zavojima.

Hayden je, naime, u posljednjim krugovima 45-minutnih kvalifikacija u kakvom-takvom pokušaju poboljšanja 16. pozicije kako bi izborio koje mjesto više na startnom gridu za večerašnji debi u Ducatiju (bivši je šampion stigao kao šesti prošle godine iz Repsol Honde) izgubio kontrolu i spektakularno odletio visoko u zrak.

Ateriranje je ispalo bolno, 27-godišnjaka su na nosilima iznijeli sa staze i nakon što su se najprije u medicinskom mini-centru u sklopu staze uvjerili da je sigurno premještati ga prevezen je u bolnicu u Dohi. Ozljedu na prsima su mu zašili (tri šava), a u prognoze oko njegovog nastupa - poprilično je izubijan i modar od masnica - nitko se nije želio upuštati.

Sam Hayden je kratko izjavio: "Kad baš inzistirate mogu vam reći da ni za sav novac svijeta ne bih sada otrčao niti 100 metara. Šalu na stranu pad je bio težak, boli me svaki pedalj tijela i vidjet ćemo što i kako kad stignu rentgenski nalazi".

Stoner je, pak, zaključio: "Cijela momčad mu drži 'fige'. Kud ćeš ljepše da može nastupiti, ali sad je najbitnije da je živ i zdrav, a utrka će biti još napretek".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!