Nogomet

"Imamo dužnost prema navijačima"

Vid Horvat • ponedjeljak, 13.04.2009.
"Imamo dužnost prema navijačima"
Foto: EPA

Trener Bayern Münchena i bivši izbornik reprezentacije Njemačke inzistira na pobjedi protiv Barcelone u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, iako praktički nemaju izgleda za prolaz u daljnje natjecanje...

Nakon teškog poraza prošli tjedan Klinsmann silno želi da njegova momčad završi nastup u Europi uzdignute glave i dostojno se oprosti od svojih navijača. "Mi imamo dužnost da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu", izjavio je trener Bayerna za ESPN. "Želimo dobro odigrati, ali nažalost završiti natjecanje u Ligi prvaka s respektom", dodaje on.

Nijemac je imao nemirne blagdane pošto ga je većina kritičara smjenjivala posljednjih dana i tražila mu zamjenu, a spas može potražiti jedino u osvajanju Bundeslige. "Bilo je teško posljednjih nekoliko dana. Pokušao sam uživati s obitelji, ali ovo je bilo cijelo vrijeme u podsvijesti", tvrdi Klinsmann.

"Prošli tjedan smo u Barceloni pogodili zid, ali kao glavni trener moram gledati naprijed i ignorirati to", izjavio je on. Kada je došao na mjesto trenera na početku sezone glavni cilj je bilo prvenstvo i plasman među 16 u Ligi prvaka, a jedan dio posla je obavljen, te sada slijedi ono najteže.

"Mi još uvijek imamo cilj koji smo imali na početku sezone i to je za sada ostvarivo", rekao je trener aktualnog prvaka Njemačke. Za dobar završetak sezone ipak će biti potrebna sreća s ozljedama i formom igrača, a Bayern mora uhvatiti i kontinuitet pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!