Nogomet

Gonzalez: "Zašto je United favorit?"

Antonija Pavlić • srijeda, 15.04.2009.
Gonzalez: "Zašto je United favorit?"
Foto: EPA

Baš kao i u taboru Manchester Uniteda niti Portovi nogometaši pred medije nisu izlazili bez čvrstih stajališta i velike vjere u svoje mogućnosti. Jedan od glavnih napadačkih snaga portugalske momčadi, Lucho Gonzalez, izlaz je pred sedmu "silu" iskoristio tako da upita javnost zašto je Manchester i dalje izraziti favorit kada je Porto pokazao da zna i može?

"Ne shvaćam zašto ljudi pričaju da je United favorit, a mi nismo", pitao se Lucho Gonzalez u najavi uzvratnog ogleda četvrtfinala Lige prvaka s europskim i engleskim prvakom. "Od početka smo vjerovali u naše kvalitete i prezentirali ih na travnjaku Old Trafforda. Sada svi govore da smo odigrali odličnu utakmicu i hvale nas, a mi smo potpuno opušteni i pokušat ćemo igru od prije tjedan dana samo ponoviti na Dragau."

Upitan o snazi Cristiana Ronalda Gonzalez je odgovorio: "Cristiano Ronaldo me nije impresionirao, premda su ga očito mnogi izabrali za najboljeg igrača svijeta. Manchester ima i drugih vrlo dobrih igrača i svi su oni tamo s razlogom - zato jer su najbolji na svijetu i osvojili su to što su osvojili. Svjesni smo njihovih mogućnosti, no ne uzbuđujemo se time više nego što je potrebno."

Napomenuo je jedan od ključnih igrača portugalske momčadi i da neće biti lako svladati europskog prvaka, ali da su od samog početka imali i imaju jednake šanse za prolaz. "Bit će to još jedna teška utakmica, baš kao ona u Manchesteru. Pokušat ćemo igrati svoju igru i učiniti sve što je potrebno za prolaz; smatram da smo za to sposobni. Vjerujem da će susret biti pravi spektakl."

Pitanje o vrijednosti Cristiana Ronalda postavljeno je i francuskom izrazitom braniču, Alyju Cissokhu, koji će najvjerojatnije dobiti zadatak paziti na brzonogog Portugalca. "Čuvanje Ronalda za mene je kao čuvanje bilo kojeg drugog igrača. Neću zbog njega mijenjati način igre, trudit ću se biti fokusiran čitavu utakmicu i pokušati ga što efikasnije zaustaviti. Imam vjere u svoje sposobnosti.", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!