Ostali sportovi

Petacchi prvi, Kvasina 62.

Maja Giljanović • četvrtak, 16.04.2009.
Petacchi prvi, Kvasina 62.

Svoju prvu pobjedu u karijeri na utrkama u Belgiji na 97. je izdanju Scheldeprijs Vlaanderena upisao Alessandro Petacchi, a hrvatski je olimpijac Matija Kvasina zauzeo 62. mjesto...

Ale-Jet Petacchi nije najsavršenije tempirao završni sprint, ali dijelom zahvaljujući i velikoj gunguli izazvanoj padom među ostalima i favorita Toma Boonena (Belgijac na Quick Stepu je slavio zadnje dvije godine) Robbieja McEwena (Australac na Katushi je pobijedio ovdje prije sedam godina) i Belgijca Grega Van Avermaeta (Silence Lotto) manje od 200 metara prije cilja, Talijan je nakon 200 kilometara (startali su u Antwerpenu, završili u Schotenu) uspio pobijediti ispred Kenny Van Hummela na drugom i Dominiquea Rollina na trećem mjestu.

"Zamalo sam se preračunao. Lorenza" (Bernuccija, op. a.) "je progutao peloton sedam kilometara prije cilja, a Alberto je izletio" (Ongarato je slomio ključnu kost, op. a.) "i ostao sam sam. U jednom sam trenutku pomislio 'Krenuo si prerano', ali više nije bilo povratka. Srećom ispostavilo se da sam bio u krivu. Što se, pak, incidenta tiče nisam ga vidio, ali pitanje je bi li se finiš drugačije raspleo i da je sve prošlo čisto".

U kaotičnom finalu Nizozemac i Kanađanin su se zadovoljili podijem, a naš je olimpijac Matija Kvasina osvojio 62. mjesto. 27-godišnjak (Knauf) je za Petacchijem zaostao 47 sekundi.

Scheldeprijs Vlanderen:
1.Pettachi (Italija, LPR Brakes) 4h27:20
2.Van Hummel (Nizozemska, Skil Shimano) 0
3.Rollin (Kanada, Cervelo) 0
...
62.KVASINA (Hrvatska, Knauf) +47
...
94.Kubias (Češka, Whirlpool) +1:43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!