Nogomet

"Pamtit ću ovo cijeli život"

Antonija Pavlić • četvrtak, 16.04.2009.
"Pamtit ću ovo cijeli život"
Foto: EPA

Bio je to za Roberta Piresa prvi gostujući nastup protiv Arsenala nakon prelaska u Villarreal. Ovacije koje je dobio od vjerne Arsenalove publike, priznao je, ni u snu nije očekivao, no izrazio je i veliko zadovoljstvo što ga nisu tek tako potisnuli u zaborav. Premda Villarreal u Arsenalovom "hramu" nije uspio iznenaditi, njegov favorit ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka otkrio je, još uvijek sigurno plovi europskim vodama...

Unatoč pompoznim najavama o prekidanju Arsenalove domaće nepobjedivosti, Žuta podmornica je na Emiratesu ipak potonula, pogođena s tri nezadrživa i snažna torpeda. Za razliku od ogleda ove dvije momčadi u polufinalu istog natjecanja prije tri godine, Arsenal je ovoga puta na svom terenu bio puno superiorniji i prometnuo se u veoma izglednog kandidata za samo finale.

"Ova momčad Arsenala ima veliki potencijal; mladi su, svježi i iznimno jaki. Volio bih ih vidjeti u finalu, još uvijek sam njihov navijač jer igraju nogomet kakav osobno simpatiziram", prokomentirao je Pires, te se osvrnuo na zvukove podrške koje je primio s tribina Emiratesa.

"Lijepo od navijača što me nisu zaboravili, taj trenutak je bio veoma inspirativan. Iskreno ga nisam očekivao, iako sam znao da oni nikada ne zaboravljaju svoje nekadašnje igrače. Dirnulo me u srce, osjetio sam kako je igrati na Emiratesu. Ovo ću zasigurno, unatoč negativnom rezultatu, pamtiti cijeli život. Bio je to vrlo emocionalan trenutak."

Dvojbe oko polufinalista iz ovoga ogleda, ipak, gotovo da i nije bilo. Iako su u Villarrealu optimizam širili na svakom koraku, nade su se raspršile već nakon prvog pogotka. Arsenal je pokazao da je apsolutni gazda na svom terenu i Villarrealu onemogućio gotovo svaki smisleni napad. Bez dvojice ključnih igrača i s jednim manje na terenu, teško se bilo pri rezultatu 3:0 vratiti u igru. Stoga su i izjave iz tabora gostiju odmjerene i napose realne.

"Svi su Villarrealovi igrači dali svoj maksimum i učinili klub ponosnim. Arsenalu su se vratili neki važni igrači nakon podužih stanki, dok su nama jako nedostajala dva internacionalca - Marcos Senna i Santi Cazorla. Arsenal je bio bolji u ovom ogledu", priznao je direktor kluba Jose Manuel Llaneza.

Fantastičnu utakmicu i fanatičnu atsmoferu donekle su ipak, pokvarile dvije stvari. Nepotrebni crveni karton Sebastiana Egurena i izjave Cesca Fabregasa da mu je prvospomenuti tokom susreta vrijeđao obitelj. "Jako sam razočaran Egurenom; tokom cijele utakmice me maltretirao i vrijeđao moju obitelj i mene osobno, a nekoliko puta kada lopta nije bila u igri i udario laktom", rekao je španjolskim medijima.

Nastavio je potom s nešto vedrijim temama. "Želimo doći do finala, naravno, ali trenutno smo fokusirani samo na polufinale i Manchester United. Nitko nije očekivao da ćemo stići ovako daleko s igračima koji nemaju više od 21 godine, no pokazali smo da smo kompetitivni i sposobni."

Njegove je riječi potvrdio i mladi Theo Walcott: "Iznimno smo samouvjereni i osjećamo da nas se svaka ekipa protiv koje istrčimo boji. Prekrasno je igrati kada je situacija takva. Prezentiramo briljantan nogomet: napadamo, zabijamo iz svih pozicija, a i obrana nam je na vrhuncu."

Ponudio je za kraj i svoje mišljenje velikog polufinalnog sraza s rivalima iz Manchestera. "Bit će to teška utakmica, ali često igramo međusobno u Premiershipu i uvijek dobro prolazimo. Trenutno su najbolja momčad na svijetu, no mi ćemo se potruditi pokvariti im veselje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!