Nogomet

Klasnić odbio 350.000 eura

Maja Giljanović • petak, 17.04.2009.
Klasnić odbio 350.000 eura
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić odbio je danas u Bremenu poboljšanu ponudu Werdera te ustrajava na presudi koja bi njemu i obitelji mu pružila kakvu-takvu satisfakciju...

Ivan Klasnić je odbio i drugu "prijateljsku" ponudu svog bivšeg kluba - Werder je ovog puta na stol iznio 200.000 eura više ukupno 350.000 - ali 29-godišnjak koji je u sedam sezona (151 je utakmicu odigrao) provedenih u Bremenu zabio 49 golova, bio prvak i osvojio Kup (dvostruka kruna 2004.) nije odustao od tužbe.

"Cilj mi je da javnost dozna što su mi napravili. Pogriješili su u dijagnozi i zamalo me ubili. Eklatantan je ovo primjer liječničkog nemara i želim da odgovorni priznaju grešku, ponovio je Klasnić.

Nantesov napadač traži 1.2 milijuna eura što zbog izgubljenih materijalnih sredstava koje je izgubio dok se oporavljao, što zbog pretrpljene tjelesne i duševne boli, a zahtjev je upućen na adresu liječnika koji nisu na vrijeme registrirali znakove koji su davali naslutiti probleme Klasnića s bubrezima šefa liječničke službe Werdera Götza Dimanskog i internistice Manju Guhe (u tužbi su i terapijski centri u kojima navedeni rade).

Dimanski je izjavio: "Nemojte me krivo razumjeti. Razumijem da Ivan želi odgovore, ali obratio se na pogrešnu adresu. Ja sam sportski liječnik i nisam odgovoran. Uočiti propadanje bubrega nije u mom opisu posla, to je dužnost specijaliste. 100% su argumenti na mojoj strani i dokazi će to sada napokon crno na bijelo i potvrditi".

Opseg Klasnićevih zdravstvenih problema otkriven je doslovce igrom slučaja prilikom rutinske operacije slijepog crijeva. Prvo presađivanje (majčinog) bubrega nije uspjelo, a nakon što mu je tijelo prihvatilo drugi (očev) Killer je jedini nogometaš koji iz tjedna u tjedan nastupa u žestokom ritmu profesionalizma te je čak toliko ponovno "onaj stari" da je otputovao na Euru i još i dao gol (nesretnoj nam Turskoj).

Sljedeće ročište na Zemaljskom je sudu zakazano za 8. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!