Ostali sportovi

Omrčen i Macerata glatko do pobjede

Matej Milanović • subota, 18.04.2009.
Omrčen i Macerata glatko do pobjede
Foto: Davor Sajko

Lube Banca Marche Macerata, u kojoj igra i Igor Omrčen, puno je lakše od očekivanog savladala Piacenzu i s 3:0 u setovima uzela prvi dvoboj polufinalne serije za prvaka Italije u odbojci...

Večerašnjim dvobojem Macerate i Piacenze počelo je polufinale doigravanja talijanske odbojkaške prve lige. Macerata je u Anconi, budući da ne može igrati doma, lakše od očekivanog došla do prve pobjede u seriji.

Već u prvom setu su domaći do drugog tehničkog odmora imali pet poena prednosti. Prednost koju su uspjeli održati sve do kraja seta i sa 25:22 uzeti prvu dionicu.

U drugoj je domaći sastav odmah krenuo na 8:3. Piacenza nije nikako uspijevala ući u set pa su se tako našli u ogromnom zaostatku od 21:9. Do kraja seta nije se dogodilo ništa dramatično i sa 25:15 Igor Omrčen i suigrači su povećali prednost.

U trećem setu je Piacenza opet bila u velikom zaostatku na drugom tehničkom odmoru, 16:10. Gosti su došli i do 21:18, no do kraja nisu više realizirali ni poena što je Macerati omogućilo relativno laganu pobjedu.

Omrčen je kao po običaju predvodio svoje sa 24 realizirana poena, od kojih tri asa, pet blokova i 16 poena u napadu. U napadu je napravio tri greške, a na servisu jednu.

Trentino i Cuneo svoj prvi dvoboj igraju sutra, a Macerata seriju nastavlja u gostima u utorak. Sutra igraju i drugoligaši. Latina Maria Zelića i Tonija Kovačevića tražit će u Cremi drugu pobjedu i plasman u polufinale.

Serie A1, Polufinale doigravanja:
Macerata - Piacenza 3:0 (25:22, 25:15, 25:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!