arhiva

"Reci da je ružna"

Dario Dodić • nedjelja, 19.04.2009.

Da mi je netko rekao da ću ovako provesti vikend, ne bih mu vjerovao, kao niti u dojave o Čukaričkom i HIT Gorici. Pitate se što mi se dogodilo?

Sve je počelo Jozinim povratkom s uskršnjeg odmora. Otkad je otišao nisam dobio na kladionici pa smo Jozo i ja pod hitno morali sastaviti listić. Zicere smo stavili, ali smo htjeli do kraja ispitati neke informacije o poludirigiranim rezultatima 1. HMNL. Dobili smo odgovor "ne igraj" pa smo odlučili ne odigrati X2 na Novi Marof protiv Nacionala. Ipak, vrag nam nije dao mira, morali smo otići na utakmicu.

Na poluvremenu Novi Marof vodi 2:1, suze nam idu niz lice, dolazi Jozina ljepša i luđa (u pozitivnom smislu naravno) polovica, Marta. Sve je spremno za put, odlaze na izbor za miss Vukovarsko-srijemske županije, koji organizira svima nam draga Rajna Raguž. "Hajde i ti s nama Dario", zavapila je Marta, "ne mogu sama izdržati ovog napornog Jozu". Ovo je naravno moja interpretacija tog dogovora, ali to i nije bitno, odlučio sam se i ja otputiti u Slavoniju, točnije u Drenovce. Posebno sam bio sretan zbog činjenice da ću smještaj dijeliti s bivšom missicom Ivanom Ergić! U pola sata sam odradio dvije plastične operacije, skinuo desetak kilograma i spakirao svoje sretne i u tom trenutku jedine čiste bokserice.

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Dolazimo u Drenovce, Rajna presretna što nas vidi, vjerojatno najviše zbog mene, pada dogovor da ću biti u žiriju. Da, dobro ste čuli, večeras će moje oči birati miss Vukovarsko-srijemske županije, a ako Bog i direktor protokola Jozo daju, sjedit ću pokraj nesuđene cimerice (ipak ne spavamo skupa, neću završiti u tabloidima...) Ivane Ergić! Ne znam što odjenuti, je li vrijeme da operem zube, što da joj kažem. Ma nije to ni bitno, važnije je da pobijedi Dinamo kojeg Jozo i ja čekamo na odličnom listiću. Definicija odličnog listića: sve smo pogodili, čekamo samo Dinamo.

No, vratimo se na događaje iz događajima prepune subote. Naspavao se nisam na zračnom madracu, ali dan mi je uljepšao Rajnin djed Đuka. Ovaj vitalni 85-godišnjak pisao je pjesme, dobivao nagrade za životno djelo, a dio svojih mudrosti podijelio je s nama. Nakon što je otpjevao graničare sa Save rekao nam je kako u njemu sve umire osim mladosti, a Jozi je udijelio kompliment da je možda mlad godinama, ali po riječima je general. Svoj monolog završio je izjavom: "Je.eš državu koja Bosne nema."

Slika 5 od 6.
Foto: Dario Dodić

Naspavao se nisam, ali spreman sam bio za put u Brčko i otkrivanje znamenitosti grada preko granice. I koja je glavna gradska atrakcija? Romi, koje odmilja u Brčkom zovu cigani. Izlazimo iz auta koji je naravno parkirala naša sjajna Marta, koju spominjem u pozitivnom kontekstu, kad tamo mali cigo koji ti pomaže pronaći slobodno mjesto. Daj marku, dvije, daj euro, može i kune. Evo cigo par kuna, čuvaj nam auto. Nastavljamo šetnju, tražimo kladionicu da vidimo kako se kladi raja preko granice, kad ono pored nas dvije simpatične Romkinje.

Slika 3 od 4.
Foto: Dario Dodić

Mlađa (ili barem manja) dolazi do Marte i govori joj: "Kako si lijepa, daj mi koju marku". Jozo, duhovit kao uvijek, baci foru: "Reci da je ružna i dat ću ti 50 kuna". Kaže mala: "Neću tako, to su ciganska posla". I stvarno, ciganče nije uvrijedilo Martu, prihvatila je njezinu skromnu donaciju, a mi smo nastavili potragu za kladionicom. Našli smo je, ne mogu se sjetiti kako se zove, ali zabavno je bilo gledati nazive tipa Unterhašing, Pjaćenca i Genčlerbirliđi. Sastavili smo brutalno dobre listiće (koji nisu prošli) i otišli nešto prigristi. Prilikom potrage za piterijom pronašli smo i mjesto na koje poslije utakmica idu nogometaši iz Brčkog. Radi se, naravno, o Fontani.

Slika 4 od 5.
Foto: Dario Dodić

Dok su se drugi bavili organizacijom izbora, Jozo, Marta i ja (netko je ovdje višak, zar ne?) ubijali smo vrijeme ubijanjem boca punih alkoholnih nektara, navijanjem za Grafitea dijamanta i proklinjanjem Tristana koji nam je ubio Aston Villu. Dok je Marta, kao prava žena, pekla krumpire, Jozo i ja smo napravili najbolji roštilj ikada, toliko je bio sjajan da bi sigurno i Ivana Ergić pojela koji ćevap da je došla kod Rajne. Zaboravio sam spomenuti jednu bitnu stvar. Popularni Jozo je svojim izgledom i osmijehom zaslužio sjajan zadatak. Upravo on će na pozornicu izbora izvesti prošlogodišnju miss, ne znamo joj ime. Marta me je upravo ubola nožem, preživjet ću.

Slika 2 od 2.
Foto: Dario Dodić

Moram priznati da me pomalo hvata trema. Brine me kako ću reagirati ako Dinamo ne pobijedi. Možda utopim tugu s novom missicom, može i neka stara, prilagodljiv sam. Najbitnije je da je vrijeme da dođemo do prave istine, dobivaju li atraktivniji muški članovi žirija nemoralne ponude od strane kandidatkinja. Držite fige!

Šestorica veličanstvenih

Inter Zaprešić - Hajduk 2 (časte)
Croatia Sesvete - Dinamo 2 (pomozi Bože)
Zadar - Slaven Belupo 1x
Varteks - Šibenik x2
Rijeka - Zagreb x2
Cibalia - Osijek x2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!